Kultura Srbija

Film „Brzi Brzić” otvara 14. „Kids Fest”

Ovogodišnji, 14. po redu, „Kids Fest” biće održan od 15. do 21. oktobra, u više od 30 gradova u Srbiji, pod sloganom „Moja filmska zvezda”. Centralna lokacija Dečjeg filmskog festivala u Beogradu biće „Kombank dvorana”. 14. „Kids Fest” će svečano otvoriti, 15. oktobar u 12 časova, ambasadorka ovog festivala, glumica Mirka Vasiljević, uz projekciju filma „Brzi Brzić”.

Igor Stanković, osnivač festivala i direktor „MegaCom Film-a” („MCF”), kompanije koja je producent festivala, istakao je da se program 14. „Kids Fest-a” sastoji od najzanimljivijih ostvarenja kinematografije za decu iz celog sveta.

U sklopu ovogodišnjeg festivala, koji će biti održan širom naše zemlje, najmlađi ljubitelji „sedme umetnosti” biće u prilici da pogledaju 16 filmova – od toga osam animiranih, sedam igranih i jedan dokumentarni film.

„Ove godine, na Dečijem filmskom festivalu nas očekuje jedno fenomenalno putovanje i uživanje, uz filmove za najmlađe, ali i školarce”, istakla je PR menadžerka „Kids Fest-a” Sofija Šakić.

Ambasadorka 14. „Kids Fest-a”, glumica Mirka Vasiljević, skrenula je pažnju na filmove, kao i na radionice koje će biti organizovane u toku festivala, a omogućavaju roditeljima da provedu kvalitetno vreme sa svojom decom.

„Moja deca i ja se spremamo za ‚Kids Fest’, a pored njih se i ja jako radujem filmovima koje ćemo gledati. Jedva čekamo film ‚Brzi Brzić’, ali ‚Aladin 2’, koji je junak iz mog detinjstva”, izjavila je glumica Mirka Vasiljević.

Pored glavnog programa, najmlađe posetioce očekuju i raznovrsne radionice, koje će  biti organizovane u „Kombank dvorani”. Kako je najavila organizatorka „Kids Fest-a”, Ivana Živković, radionice će imati veliki značaj za posetioce jer će im omogućiti da nešto novo nauče, ali da se i dobro zabave. Takođe je navela da će „UNITAS fond”, humanitarna organizacija protiv trgovine ljudima, zajedno sa „Crvenim krstom Srbije”, organizovati radionice i diskusije o ovoj važnoj temi.

Tematski dani ovogodišnjeg „Kids Fest-a” će početi otvaranjem – na kojem ćemo slušati dečiji hor „Kolibri” i gledati film „Brzi Brzić”, dok će 17. oktobra početi izložba „Fraktal art-a”, umetnosti crtanja zatvorenih očiju. Za 20. oktobar je pripremljen „Skajlenders turnir”, kao i radionice inspirisane ovom igricom, a 21. oktobra će biti priređen veliki „Maskenbal”, koji organizuje „BrainOBrain”, centar za razvoj intelektualnih veština.

Igor Stanković izrazio je veliku zahvalnost gradu Beogradu, Ministarstvu kulture i informisanja i kompanijama „Kraš” i „Bambi”, koje podržavaju 14. „Kids Fest”.

Cene karata za bioskopske projekcije na „Kids Fest-u” su, i ove godine, veoma pristupačne – od 150 do 355 dinara. Posetioci ovog festivala će ulaznice moći da kupe na blagajnama.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.