Kultura Bosna i Hercegovina

Festival malih scena monodrame – Istočno Sarajevo

FESTIVAL MALIH SCENA I MONODRAME-ISTOČNO SARAJEVO

U Kulturnom centru opštine Istočno Novo Sarajevo 08.12.2015. godine otvoren je 20 jubilarni Festival “Malih scena i monodrame”.

Atmosvera sa svečanog otvaranja izložbe posvećene Prvom festivalu Monodrame Republike Srpske

U sklopu svečanog otvaranju u galeriji Kulturnog centra Istočno novo Sarajevo, otvorena je izložba fotografija posvećena prvom festivalu “Monodrame Republike srpske” održanom od 09-15.02.1995.godine u srbskim Hadžićima.

Ovogodišnji program

Ambasador Srbije u BiH
Ambasador Srbije u BiH

Prvog dana poslije svečanog otvaranja kome je prisustvovao i ambasador Republike Srbije u BiH njegova ekselencija Sanimir Vukićević i mnoge druge visoke zvanice iz društveno političkog i kulturnog života Istočnog Sarajeva i Republike Srpske i BiH, odigrana je predstava Pozorišta “Slavija” iz Beograda “Opasna igra”.
Drugog dana festivala, odnosno sinoć odigrane su predstave Ivana Perkovića “Pesnik za pesnike-Momčilo Anastasijević” koju je i režirao i izvodio sam autor Perković.

Druga predstava je bila Nikšićkog pozorišta “Bilo jednom u raju”.

Trećeg dana 10.12.2015.godine na repertoaru su bile adaptacija monodrame Biljane Đurović “Nadežda Petrović i predstava Narodnog pozorišta iz Beograda “Mali porodični zločin”.

Sinoć 11.12.2015. godine izvedena je predstava Duška Premovića “Kontraš” i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Branislava Nišića “Autobiografija”.

Capture1
Utisci publike su više nego zadovoljavajući, a gosti iz Novog Sada još jednom su pokazali vrhunsko glumačko umjeće nadahnuto svojom ljubavlju prema stanovnicima Istočnog Sarajeva.

Publika je to znala da nagradi uživanjem u predstavi i gromoglasnim i dukotrajnim aplauzom.
Za ovu predstavu tražila se karta više.

Za danas kada je i zatvaljanje festivala organizatori su predvidjeli monodramu pozorišta Jugoart iz Beograda “Glimac reci nešto smešno”autora Irfana Mensura i Narodnog pozorišta Republike Srpske “Mrešćenje šarana”.

Prema dobijenim podacima karte za sve predstave su rasprodate i to je najbolji dokaz kvaliteta ovog festivala,koji već dugi niz godina uspiješno organizuje Kulturni centar Istočnog Novog Sarajeva.

Svi koje smo preko FB kontaktirali bez obzira na svoje političke stavove društveno angažovanje i poglede na kulturu slažu se u jednom, Festival “Malih scena i monodrame” je jedinstven brend Istočnog Sarajeva i upravo iz tih razloga svake godine raduju se početku decembra.

Sigurni smo da su i ove godine posjetioci bili zadovoljni odabranim predstavama kao i proteklih godina.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Medijski sponzori smo

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Hvala što nas pratite!