Emisije Srbija

Gost nove epizode TV emisije „30 minuta” je Slobodan Beštić

Gost devetnaeste epizode 11. sezone TV emisije „30 minuta”, autora i voditelja Dejana Jelače, koja će večeras, 24. januara 2020, od 20 časova i 30 minuta biti prikazana na „Obrazovnoj televiziji – eduTV”, jeste poznati srpski glumac Slobodan Beštić.

Slobodan je Drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Trenutno igra u petnaestak predstava na matičnoj, ali i drugim domaćim pozorišnim scenama.

Uvek spreman za istraživanje i rad na sebi, posle završenog Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) Univerziteta umetnosti u Beogradu, u klasi Predraga Bajčetića, predavao je glumu i scenski pokret na četiri akademije u zemlji i regionu. Usavršavao se u Danskoj i Engleskoj, učio savremeni i buto ples, upoznao se sa no i kabuki teatrom, a jedno vreme je igrao u „Šaušpilhausu” u Dizeldorfu, glumeći na nemačkom jeziku.

Kada je pre nekoliko godina objavljena njegova fotografija bez majice, kako hoda po kiši, izjavio je da je njegov izgled posledica unutrašnje discipline i rada na sebi, načina življenja i mišljenja. A malo ko zna da je naš proslavljeni umetnik otišao i korak dalje, pa je, između ostalog, i diplomirani homeopata:

„Još pre akademije zainteresovao sam se za jogu. Pomalo sam vežbao i meditirao, uglavnom iz knjiga i radoznalosti. Na FDU nam je profesor Bajčetić pričao da glumac to nije samo na sceni, nego i načinom života, te je zato važno da pre svega sebe upozna, to jest da odgovori na pitanje ko je kao ličnost. Samospoznaja je baza na kojoj se umetnik bavi ovim poslom, početak rada na svakoj ulozi – ko sam ja, a ko je lik. Istovremeno, to je početno pitanje i za duhovni rad na sebi”, rekao je Beštić za „30 minuta”.

(Fotografije: Dejan Jelača i Slobodan Beštić, Beograd, 2019; © „Edu TV”, Dejan Jelača)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.