Emisije Srbija

Gost nove epizode TV emisije „30 minuta” je Petar Benčina

Gost trinaeste epizode 11. sezone TV emisije „30 minuta”, autora i voditelja Dejana Jelače, koja će večeras, 13. decembra 2019, od 20 časova i 30 minuta biti prikazana na „Obrazovnoj televiziji – eduTV”, jeste talentovan, mlad srpski glumac Petar Benčina.

Trenutno je jedan od najtraženijih i najpopularnijih srpskih glumaca. Ostvario je veliki broj uloga u pozorištu i na televiziji. Serije „Vojna akademija”, „Komšije”, „Psi laju, vetar nosi”, „Pogrešan čovek” i „Žigosani u reketu” su neki od projekata u kojima je Benčina imao velike i zapažene uloge. Poput većine kolega, za glumu se zainteresovao još u detinjstvu. Bio je član glumačke grupe koju je vodio Miroslav – Mika Aleksić. Kao dečak je trenirao fudbal, i to na poziciji golmana.

Glumu je završio na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) Univerziteta umetnosti u Beogradu, u klasi Dragana Petrovića – „Peleta”. Od 2010. godine je član Beogradskog dramskog pozorišta (BDP). U braku je sa Tamarom Dragičević, takođe našom poznatom glumicom.
Za „30 minuta” iskreno govori o karijeri, planovima, zaljubljenosti, deci, omiljenim ulogama i detinjstvu:
„Bilo bi interesantno da Tamara i ja radimo zajedno, s tim što bismo voleli da to budu neke relacije koje nemaju veze sa našim privatnim odnosom.
Strpljenje mi nije jača strana. Ne znam kako sve postižem: uloge u pozorištu, TV serijama, kafić, dvoje dece, supruga… Dođe nekada do kuršlusa u ukrštanju svih tih stvari, ali sve nabrojano jeste nešto što ja volim volim – to je moj život. Ponekad jedno zbog drugog trpi, desi se da ima više stvari istovremeno, ali nekako se snalazim. Takav je glumački poziv – ne određuje glumac sam kada će biti pozvan za neke uloge. Na primer, dešava se da te niko ne zove duže vreme, a onda troje ljudi odjednom.
Moja antistres terapija je druženje sa prijateljima, porodicom… Ne shvatam baš sve i uvek kao posao, već pokušavam da se usput i zabavim”.
(Fotografija: Dejan Jelača i Petar Benčina, Beograd, 2019; © „Edu TV”, Dejan Jelača)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.