Emisije Srbija

Gost nove epizode TV emisije „30 minuta” je Irfan Mensur

Gost desete epizode 11. sezone TV emisije „30 minuta”, autora i voditelja Dejana Jelače, koja će večeras, 15. novembra 2019, od 20 časova i 30 minuta biti prikazana na „Obrazovnoj televiziji – eduTV”, jeste jedan od najboljih srpskih glumaca Irfan Mensur.

 

Mensur je poznat po brojnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama, pre svega po ulozi Gavrila Principa u filmu „Sarajevski atentat”, odnosno kao Dragana Pašanovića u filmu „Čuvari plaže u zimskom periodu”. Ipak, njegova najveća ljubav je pozorište, gde se, osim u ulozi glumca, ostvario i kao reditelj. Režirao je više od 25 predstava, koje su oduševile publiku kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, a neke od njih su: „Hor bečkih  dečaka”, „Kabare Basara, „Primadone”

Irfan je nedavno obeležio 45 godina svoje karijere. Ne voli da sebe naziva umetnikom, već kulturnim radnikom, jer je za njega umetnost jedna viša kategorija. Najveći borac koga je upoznao bio je Predrag Ejdus, za kojeg kaže da mu mnogo nedostaje. Misli da kada čovek uđe u anegdotu, pogotovu kada je glumac, tog trenutka je završio posao. Njegov sin Pavle je krenuo njegovim stopama, te dodaje:

„Znam koliko je teško da se neko bavi ovim poslom, posebno da dođe do svog imena i prezimena. Gluma je nesiguran posao. Pavle je još kao mali počeo da mašta o tome da postane glumac, pa sam bio očajan zbog toga. Pokušao sam da ga odvratim od te zamisli pričom da u glumi ima mnogo matematike, fizike i hemije, ali brzo me je ‘provalio’.

No, beskrajno sam bio srećan kada je upisao fakultet, jer je sve uradio potpuno sam. Kada sam video njegove prve radove, shvatio sam da u tim godinama u kojima je on sada – ja ništa nisam znao. Plakao sam od sreće što je talentovaniji od mene”.

 

Takođe, Mensur je za „30 minuta” priznao da glumac ne može uvek da bude sjajan, već mora nekada i da omaši, jer to je deo ovog posla.

.(Fotografija: Dejan Jelača i Irfan Mensur, Beograd, 2019; © „Edu TV”, Dejan Jelača)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.