Emisije Srbija

Gost nove epizode TV emisije „30 minuta” je Bane Vidaković

Gost dvadeset četvrte epizode 11. sezone TV emisije „30 minuta”, autora i voditelja Dejana Jelače, koja će večeras, 6. marta 2020, od 20 časova i 30 minuta biti prikazana na „Obrazovnoj televiziji – eduTV”, jeste poznati srpski glumac Branko – Bane Vidaković.

(Fotografija: Dejan Jelača, Beograd, 2019; © „Edu TV”, Dejan Jelača)

Prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu je u dosadašnjoj karijeri ostvario preko 50 filmskih i serijskih uloga. Glavne uloge je tumačio u filmovima: „Crna Marija”, „Švedski aranžman”, „Flert”, „Seks – državni neprijatelj broj 1”, „Flešbek”… Glumio je u TV serijama: „Kamiondžije 2”, „Sivi dom”, „Kraj dinastije Obrenović”, „Otvorena vrata”, „Gore-dole”, „Lisice”, „Moj rođak sa sela” i tako dalje.
(Fotografija: Bane Vidaković, Beograd, 2019; © „Edu TV”, Dejan Jelača)
„Gluma zahteva da sve svoje mane iskoristiš tako da prerastu u vrline. Taj proces te pretvara u iskrenijeg i otvorenijeg čoveka. Glumac je onaj koji otvoreno govori i o svojim nedostacima i o vrlinama.
Tužno je što živimo u eri starleta, jer smo mi bili mnogo iznad toga pre ratova. Sve ovo što se dešava nas je vratilo 100 godina unazad i tako se pojavio polusvet, te zauzeo ‘svoje’ pozicije. Sad je teško motivisati mlade da ostanu ovde”, rekao je Vidaković.

Branko je u rodnom gradu odrastao i školovao se. Imao je svoj bend i želeo je da se bavi muzikom, ali, na nagovor Borisa Komnenića, pokušao je da upiše Fakultet dramskih umetnosti (FDU) Univerziteta umetnosti u Beogradu. To mu je uspelo iz drugog pokušaja i primljen je u klasu profesora Predraga Bajčetića, u čijoj je i diplomirao 1983. godine. Sa 23 godine se oženio novinarkom Jasminom Vidaković, sa kojom je dobio sina Mateju i ćerku Majdu. Nakon dvadeset godina braka, razveli su se. Jasmina je sa ćerkom otišla u Holandiju, a sin je ostao sa Banetom u Beogradu.
(Fotografija: Dejan Jelača i Bane Vidaković, Beograd, 2019; © „Edu TV”, Dejan Jelača)
U slobodno vreme, glumac gleda emisije na „Nacionalnoj geografiji”. Voli da ode u kafanu, ali smatra da nije boem. Iako je na pozornici duhovit, kaže da u privatnom životu nije zanimljiv. Ne prati trendove, a rijaliti-šou smatra rakom mozga. Priznaje da je slab na sve pripadnice lepšeg pola i da bi voleo da se rodio kao žena.,
(Fotografija: Dejan Jelača i Bane Vidaković, Beograd, 2019; © „Edu TV”, Dejan Jelača)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.