Danica Maksimović kod Jelače u emisiji “30 MINUTA”

0

Gošća emisije “30 MINUTA” ovog petka (7. septembar) je glumica Danica Maksimović. Ostvarila je veliki broj uloga na filmu , televiziji i u pozoristu . Dobitnica je mnogih nagrada za njen rad i jedna je od retkih glumica koja radi više nego ikad i ako je u penziji.

Uspešnu karijeru obeležilo je trajanje, koje je za jednog glumca veoma važno. Jednu od poslednjih premijera imala je u Narodnom pozorištu, uloga Sarke u Nušićevoj Ozalošćenoj porodici. Rekla je da u karijeri nikada nije pravila kompromise i da uvek dobro razmisli pre nego što prihvati nešto da radi. Priznala je da je imala “izlete” i jedan od njih je svakako film “Hajde da se volimo” . Tražila je i dobila ogroman honorar i dodaje da bi samo lud čovek tako nešto odbio.

Jedna je od nalepših glumica na Balkanu, a za ‘’30 MINUTA“ kaže da joj je upravo ta cinjenica osim talenta, dosta pomogla ali i odmogla. Uvek je otvorena za medije, ali ne voli baš sve da priča i podeli iz njenog privatnog života. Nekoliko decenija je sa jednim muškarcem, ali retko se pojavljuju zajedno. Rekla je da prijatelji i rodbina jedino znaju sve o njoj i da je to dovoljno. Njen sin, poznati pozorišni reditelj Miloš Lolić gradi uspešnu karijeru u inostrastvu . Mnogo joj nedostaje i uvek ide na sve njegove premijere preko. Sa sinom razgovara kao sa umetnikom i priznaje da su mnogo vezani. Svojevremeno je zbog politike izasla iz matičnog pozorista pre 20 godina i kako kaže ljude sa vlasti ne zanima kultura.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Student Pravnog fakulteta u Kragujevcu. Dadilja u kriznim momentima. Ume svakog da sasluša, ali ipak na kraju sluša sebe. „Kad bi bilo” pretvara u „eto, i to sam uradio”. Ne drži ga mesto. Ne pije, ali će mu koka kola doći glave.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend