Emisije Kultura Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Danica Maksimović kod Jelače u emisiji “30 MINUTA”

Gošća emisije “30 MINUTA” ovog petka (7. septembar) je glumica Danica Maksimović. Ostvarila je veliki broj uloga na filmu , televiziji i u pozoristu . Dobitnica je mnogih nagrada za njen rad i jedna je od retkih glumica koja radi više nego ikad i ako je u penziji.

Uspešnu karijeru obeležilo je trajanje, koje je za jednog glumca veoma važno. Jednu od poslednjih premijera imala je u Narodnom pozorištu, uloga Sarke u Nušićevoj Ozalošćenoj porodici. Rekla je da u karijeri nikada nije pravila kompromise i da uvek dobro razmisli pre nego što prihvati nešto da radi. Priznala je da je imala “izlete” i jedan od njih je svakako film “Hajde da se volimo” . Tražila je i dobila ogroman honorar i dodaje da bi samo lud čovek tako nešto odbio.

Jedna je od nalepših glumica na Balkanu, a za ‘’30 MINUTA“ kaže da joj je upravo ta cinjenica osim talenta, dosta pomogla ali i odmogla. Uvek je otvorena za medije, ali ne voli baš sve da priča i podeli iz njenog privatnog života. Nekoliko decenija je sa jednim muškarcem, ali retko se pojavljuju zajedno. Rekla je da prijatelji i rodbina jedino znaju sve o njoj i da je to dovoljno. Njen sin, poznati pozorišni reditelj Miloš Lolić gradi uspešnu karijeru u inostrastvu . Mnogo joj nedostaje i uvek ide na sve njegove premijere preko. Sa sinom razgovara kao sa umetnikom i priznaje da su mnogo vezani. Svojevremeno je zbog politike izasla iz matičnog pozorista pre 20 godina i kako kaže ljude sa vlasti ne zanima kultura.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.