Kultura Srbija

Dva koncerta u Guarneriusu za kraj novembra uz podršku kompanije Nelt

U okviru pete sezone ciklusa koncerata  pod nazivom „FMU i GUARNERIUS nagrađuju“ uz podršku kompanije NELT treću godinu za redom, beogradskoj publici će se predstaviti najbolji studenti sa katedri Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. U petak 27. novembra, nastupiće soprani Mina Gligorić i Biljana Jovanović uz klavirsku saradnju Zorke Milivojević, dok će se u subotu 28. novembra predstaviti violinistkinja Jovana Stošić uz klavirsku pratnju Natalije Mladenović a gost na koncertu će biti Natalija Stošić, violina. Oba koncerta počinju u 20 časova a ulaz je slobodan. Na programu će biti dela najvećih internacionalnih i domaćih velikana klasične muzike.

2015-13-Mina-Gligoric-i-Boljana-Jovanovic1

Novo izdanje tradicionalne serije koncerata će ove godine kroz 6 koncerata promovisati 12 mladih muzičara, koji su na svojim katedrama proglašeni za najbolje i višestruko su nagrađivani u zemlji i inostranstvu.

Mina Gligorić i Biljana Jovanović su na studijama u klasi profesorke Katarine Jovanović a obe su dobitnice višestrukih međunarodnih priznanja. Jovana Stošić je završila master studije u klasi profesorke Gordane Matijević – Nedeljković. Trenutno je saradnik u nastavi violine na FMU u Beogradu a usavršavala se na majstorskim kursevima mnogih poznatih violinista u zemlji i inostranstvu.

Jovana Stošić

Fakultet muzičke umetnosti i Centar lepih umetnosti Guarnerius su 2012. godine pokrenuli ciklus koncerata, sa željom da kroz tradicionalnu seriju nastupa pruže najboljim studentima osnovnih, master i doktorskih studija, priliku da se samostalno, kroz solistički resital predstave publici. U prethodna tri izdanja, ciklus je ugostio 39 mladih talenata, sa katedre za klavir, solo pevanje, gudačke i duvačke instrumente.

Mina Gligoric i Biljana Jovanovic
Mina Gligoric i Biljana Jovanovic

U skladu sa svojom strategijom društveno odgovornog poslovanja, kompanija NELT nastavlja da pruža priliku talentovanim akademcima da domaćoj javnosti predstave svoja umeća i dosadašnja dostignuća, kao i da aktivno učestvuje u njihovoj afirmaciji.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.