Kultura

Demist objavio svoj prvi album “Guilt and Pleasures”

Beogradski gothic/progressive/melodeath metal bend Demist objavio je svoj prvi album pod nazivom “Guilt and Pleasures”.

Album je snimljen u studiju “Blaze”, a producirao ga je Miloš Mihajlović. “Guilt and Pleasures” sadrži deset pesama na engleskom jeziku. Muziku, tekst i aranžmane potpisuju članovi benda Demist.

Pesme sa albuma “Guilt and Pleasures” odlikuju karakteristična mešavina zvuka bazirana na formuli ženskog vokala i muške growl deonice, uz novu snagu i tvrđi, mračniji prizvuk jake distorzije i dinamičnih linija ritam sekcije.

Nakon što je uspešno koncertno promovisan u Beogradu, album je objavljen na Bandcamp stranici benda Demist gde se može preslušati i kupiti. Album je dostupan za preslušavanje i na zvaničnoj web prezentaciji  benda.

http://demistserbia.bandcamp.com/album/guilt-and-pleasures

http://www.demistband.com/

Demist su: Dragica Maletić (vocal), Marko Lukić (keyboards), Mladen Jovanov (drums), Ilija Marković (bass) i Stefan Gajić (guitar). Doprinos u stvaranju prvog albuma dali su i bivši članovi benda: Milan Jovać (guitar), Aleksandar Travica (guitar), Ilija Milanović (bass).

Neposredno pred izdavanje albuma Demist je objavio i lyrics video “Generation Grey”.

Iako bi se na prvi pogled mogao okarakterisati kao “još jedan symphonic bend sa ženskim vokalom”, energija i sirova snaga, kao i nesvakidašnji spektar emocija i tematike brišu ove predrasude. Od nežnijih melodija, komercijalnijeg prizvuka, do tvrđih pesama, Demist ostavlja svoj pečat u prepoznatljivom maniru. Neki od bendova koji su do sada imali glavni muzički uticaj su Nightwish, Tristania, In Flames, Moonspell, Kamelot, Evanescence i Disturbed.

Demist je gothic/progressive/melodeath metal bend iz Beograda (Srbija). Sem symphonic zvuka, odlikuju ih primese progressive, gothic i death metal elemenata.

Bend je oformljen 2008. godine od strane dva člana koji su tu od osnivanja: klavijaturiste, Marka Lukića i pevačice, Dragice Maletić. Vremenom, bend je imao mnoge promene u postavi, da bi se konačno oformio u sadašnjem sastavu, zajedno sa: Ilijom Markovićem (basistom), Stefanom Gajićem (gitaristom) i Mladenom Jovanovim (bubnjarem).

Od prvih nastupa tokom 2009. godine, kada je još bio tribute bend Nightwish-u, Demist je zadobio simpatije beogradske metal publike, koja je odlično prihvatila novi pravac u kom je bend krenuo sa svojim autorskim radom. Ubrzo nakon objavljivanja prvog singla Faith Remains, popularnost benda je počela da raste i van granica Srbije.

https://www.youtube.com/watch?v=aOQyKTdP0R0
Demist objavio svoj prvi album “Guilt and Pleasures”

Među muzičkim uticajima nalaze se mnogi svetski bendovi. Svi članovi Demista donose novu notu u skladu sa svojim ukusom. Neki od bendova koji su do sada imali glavni muzički uticaj su Nightwish, Tristania, In Flames, Moonspell, Kamelot, Evanescence i Disturbed.

Demist se odlikuje karakterističnom mešavinom zvuka baziranom na formuli ženski vokal+muške growl deonice, uz novu snagu i tvrđi, mračniji prizvuk jake distorzije i dinamičnih linija ritam sekcije. Iako bi se na prvi pogled mogao okarakterisati kao “još jedan symphonic bend sa ženskim vokalom”, energija i sirova snaga, kao i nesvakidašnji spektar emocija i tematike brišu ove predrasude. Od nežnijih melodija, komercijalnijeg prizvuka, do tvrđih pesama, Demist ostavlja svoj pečat u prepoznatljivom maniru.

Bend se trenutno fokusira na promociju prvog albuma Guilt and Pleasures koji će tokom juna osvanuti u digitalnom izdanju.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.