Kultura Srbija

Danas vas kroz izložbu Belgrade to Bowie vodi Sergej Trifunović

Danas će posetioci izložbe „Belgrade to Bowie“, u periodu od 18h do 20h, u Jugoslovenskoj kinoteci imati priliku da ih kroz izložbu vodi koautor iste, glumac Sergej Trifunović.

Kao veliki poznavalac i poštovalac lika i dela Dejvida Bouvija, Sergej će, na sebi svojstven način, posetice provesti kroz izložbu, uz zanimljive priče o nedavno preminulom superstru. Sergej se može pohvaliti posedovanjem svih Bouvijevih albuma, kao i raritetnih izdanja i velikim poznavanjem Bouvijeve muzike i poezije.

Posetioce izložbe danas očekuje nagradni kviz, koji će voditi upravo Sergej Trifunović. Ovo je jedinstvena prilika da se družite sa ovim poznatim glumcem i pogledate izložbu.

Izložbu „Belgrade To Bowie“ čini blizu sto impresivnih fotografija Brajana Rašića, svetski poznatog fotografa, poreklom iz Beograda, koji je pratio Bouvija na brojnim turnejama u periodu od 1983. do 2006. godine. Na izložbi se tako mogu videti fotografije nesvakidašnje velikih formata, sa turneja „Tin Machine“, „Serious Moonlight“, „Sound+Vision“, „Outside“, „Reality“. Pored toga, tu je i nekoliko fotografija iz bekstejdza sa kolegama muzičarima, kao i iz privatnog života.

Posednji nivo, potkrovlje Kinoteke, okuplja brojne beogradske umetnike koji su dali izuzetan doprinos ovoj izložbi, kao što su: Mateja Petković, Goran Milanović, Željka Mićanović Miljković, Marko Lađušić, Nemanja Jehlička, Aleksandar Gligorijević, Goran Vitanović, Svetlana Ninoković, Nino Maljević, Milorad Stajčić, Duško Stefanović, Vladimir Vesović…

Zahvaljujući velikoj podršci Raiffeisen banke, koja je pokrovitelj izložbe i Gradu Beogradu, posetioci će do 21. avgusta u Jugoslovenskoj kinoteci moći da uživaju i u vrlo uzbudljivom i bogatom pratećem programu, a u saradnji sa izdavačkom kućom Mascom, ova izložba je obogaćena i svim Bouvijevim izdanjima na vinilima i CD-ovima, kao i knjigama koje je obezdedila knjižara Vulkan.

U okviru izložbe Belgrade To Bowie radi i bioskop te posetioci svakodnevno u terminu od 19h, u Maloj sali Jugoslovenkse kinoteke mogu pogledati neko od desetak najboljih Bouvijevih glumačkih ostvarenja:
Lavirint, Apsolutni Početnici, Besana Noć, Srećan Božić, gospodine Lorens, Baskijat, Čovek koji je pao na Zemlju, Glad, Mi deca sa stanice Zoo, Prestiž i Zulender .

Koristite hashtag #belgradetobowie ili #belgrade2bowie, jer najboljih 10 fotografija ulazi u zvanični katalog izložbe, koji izlazi u avgustu.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.