Kultura Srbija

Čas glume na pozorišnoj radionici sa Željkom Dimićem

Posle prošlonedeljnog časa glume naše čuvene glumice Tanje Bošković, kojoj je to bio prvi put da predaje i tvrdi da je imala tremu, a koji je održala mladim kolegama dramske i muzičke radionice, a čas je zbog svoje zanimljivosti trajao duže od predviđenog vremena, ove subote u Madlenianumu gost će biti još jedan značajan glumac, s kojim naša publika nije imala prilike da se često sreće.

U subotu, 21. aprila, od 12 časova, u Opera i teatru Madlenianum, na Maloj sceni, američki glumac srpskog porekla Jack Dimich (Željko Dimić) održaće čas glume za sve kolege iz Srbije i regiona, a ujedno voditi i radionicu na kojoj će predstaviti neke od vežbi sa čuvenog američkog Lee Strasberg Instituta na kome je diplomirao.

Pored vežbi studenata glume sa ovog prestižnog univerziteta, Jack Dimich će predstaviti i one iz čuvenog njujorškog Actors Studija koje je godinama radio sa svojim profesorima, kao što su Michael Margotta, Dan Grimaldi, Irma Sandrey, Lola Cohen i Robert Castle. Biće reči i o saradnji sa kolegama Armand Assante, Billy Zane, Al Pacino, Jeff Goldblum, Tea Leone, Lucy Liu, Selena Gomez, Elizabeth Shue, Mariska Hargitai, Kevin Dillon, Donnie Wahlberg, Tom Hardy i drugi, ali i o karijeri sa preko 70 uloga na filmu, televiziji i pozorištu, na 4 jezika i 4 različita akcenta na engleskom jeziku.

Samo dan pre gostovanja u Madlenianumu, u petak, 20. aprila, Jack Dimich će se predstaviti i subotičkoj publici, gde će u Narodnom pozorištu, nakon Lee Strasberg Akademije, Stella Adler Instituta, Američke akademije dramskih umetnosti, njujorškog St. Marks teatra i beogradske Galerije Polet, izvesti originalni poetski program, izbor poezije Jesenjina, Ujevića, Miljkovića, Antića, Njegoša, Šekspira, Vitmena, Koena, Dilana, Lalića, Bećkovića, i to na nekoliko jezika.

(Fotografije: Džek Dimič; ©Nevena Marković)

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.