Kultura Muzika

Bend „Extra Orchestra“ predstavio novi album!

U prepunom klubu „Gajba“ održana je promocija prvog autorskog albuma jednog od najpoznatijih beogradskih klupskih bendova Extra Orchestra. Iako već više od deset godina suvereno vladaju klupskim scenama, članovi benda  imali su malu tremu kada su premijerno pred prijateljima, saradnicima i predstavnicima medija izveli numere sa prvog albuma „Kažeš – to je ljubav“.

Prijateljsku podršku pružila im je poznata TV autorka Nataša Miljković, koja se, pozdravljajući prisutne, prisetila trenutaka koje je obeležila uz sastav Extra Orchestra: „Sigurna sam da su zvuci ovog benda mnogima od nas obeležili srećne trenutke, ali i neke tuge smo uz njih lakše prebrodili. Zato je bilo krajnje vreme da se predstave i svojim autorskim radom.“

Goste je potom, u ime benda, pozdravio pevač Vasilije Savić, koji se zahvalio autorskom timu – Banetu Opačiću, Goranu Popoviću i aranžerima Dušanu Alagiću, Mariju Pajiću i Ivanu Mirkoviću, kao i izdravačkoj kući PGP RTS. „Veliko iskustvo u klubskom radu i naše muzičko obrazovanje su nas podstakli da opredelimo svoj muzički pravac i započnemo autorski rad koji ćemo vam večeras predstaviti“, rekao je Vasilije uz prve taktove pesme „Kažeš – to je ljubav“, koja je već zauzela visoku poziciju na top listama.

Promociji su pored prijatelja, saradnika i predstavnika medija, prisustvovale i brojne poznate ličnosti, među kojima su bili: Marko Živić, Dejan Petrović, Vladimir Grajić, Jovan Đorđević, Nikola Sarić Sajko, Saška Janković, Filip Pat, Mirko Đurić, Ana Milenković i drugi. Posle izvođenja autorskih pesama, bend je sve prisutne oduševio izvođenjem popularnih pop-rock hitova.

Bend Extra Orchestra je osnovan 2004. godine i čine ga: pevač Vasilije Savić, gitarista Velibor Vasović, bubnjar Jovan Pejčinović, klavijatursta Dejan Zdravevski i basista Srđan Milačić. Zbog visoke profesionalnosti, odličnog zvuka, repertoara i atmosfere koju stvaraju, veoma brzo su postali jedan od najtraženijih bendova koji neguje „živu svirku“ pop-rock orijentacije. Tri člana benda su muzički obrazovani, a dvojica od njih se bave i pedagoškim radom kao profesori muzike u školama. Naziv benda Extra Orchestra je i nastao zato što vladaju svim muzičkim stilovima – od izvornih, preko pop rock, pa sve do jazz i elektronskih numera.

About the author

Avatar

Filip Ugrenović

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija.
Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.