Kultura Srbija

AIESEC Global Village – internacionalni sajam kultura

aiesecUhvati priliku, budi deo internacionalnog dana i pruži sebi mogućnost puta oko sveta i to na jednom mestu – Ušće shopping centru!

AIESEC studentska organizacija ovog leta organizuje internacionalnu kulturnu manifestaciju pod nazivom ’’Global Village’’ sa ciljem da ujedini različite kulture, ukuse, mentalitete i stilove na jednom mestu!

U subotu, 08. avgusta od 18 časova, ispred Ušće shopping centra, održaće se kreativni sajam kultura „Global Village“ na kome će Beograđani imati priliku da nauče nešto više o kulturama koje predstavljaju inostrani studenti. Raznolikost kultura je velika, jer u Srbiji trenutno volontiraju studenti iz Rusije, Turske, Egipta, Bugarske, Grčke, Azerbedžana, Italije, Bosne, Tunisa, Brazila, Portugala, Poljske I Meksika.

11001686_10153114256779158_5203549120817577885_o

Posetioci „Global Village“ događaja imaće jedinstvenu priliku da se upoznaju sa kulturama različitih zemalja, hranom, pićem, muzikom, tradicionalnim nošnjama, kao i poslasticama i receptima svetskih nacionalnih kuhinja. Sajam kultura za cilj ima uklanjanje geografskih i kulturoloških barijera kako bi se poštovale razlike i povezanost, ali i pozivanje na toleranciju i poštovanje različitosti kultura.

10998242_10153114246394158_4207944936801314321_o

Dođite i budite deo internacionalne atmosfere i duha koji stvaraju mladi, ambiciozni studenti iz svih krajeva sveta. Na samom događaju studenti beogradskog univerziteta moći će detaljnije da se informišu kako i oni da dobiju priliku da putuju, volontiraju i budu deo nekog inostranog ’’Global Village’’ događaja. U subotu ćemo zajedno sa učesnicima poslati poruku tolerancije i na taj način dati doprinos negovanju vrednosti multikulturalizma u Srbiji, nemojte propustiti šansu da je i vi budete deo ovog događaja.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj i ostvarivanje pozitivnog uticaja na društvo.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.