91 godina Radio Beograda

0

Pre tačno 91 godinu sa radom je počeo Radio Beograd.

Od 1924. do 2015. godine ovaj medij stekao je ugled, kako u Srbiji i regionu, tako i u Evropi kao jedan od uspešnijih i značajnijih kulturnih medija. Pripada grupi najstarijih medija u Evropi.

Povodom obeležavanja godišnjice Radio Beograda, 1. oktobra 2015. godine, u Konferencijskoj sali Doma Sindikata („Kamena sala„) održaće se svečanost na kojoj će direktor ovog medija Milivoje Mihajlović uručiti godišnje nagrade Radio Beograda. To su nagrade za višegodišnji rad, stvaralaštvo i doprinos kvalitetu i slušanosti Radio Beograda („Zlatni mikrofon„), kao i studentske nagrade za kreativni doprinos radiofoniji („Neda Depolo„).

Radio Beograd                        (Fotografija: Ugao „Moše Pijade“ („Dečanske“) i „Makedonske“

19. septembra 1924. godine iz studija u „Knez Mihailovoj“ 42, preko odašiljača u Rakovici, inženjeri Mihailo Simić i Dobrivoje Petković emitovali su „probni“ radio koncert (zbog velikog interesovanja reemitovan je 26. septembra 1924). A od 1. oktobra 1924. godine, na talasnoj dužini od 1.650 metara, utorkom, četvrtkom i subotom, u periodu od 18.45 do 19.45 emitovan je program „koncerti, berzanski izveštaji i ostale novosti“.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend