Izložbe Kultura Srbija

Samostalna izložba fotografija “Safari” Milice Mrvić

Samostalna izložba fotografija “Safari”, autorke Milice Mrvić biće otvorena sutra, 17. decembra, u 19h u galeriji ARTGET, Terazije 5/I, a posetioci će moći da vide izložbu od 17. do 31. decembra.

Na izložbi će biti predstavljen njen najnoviji ciklus kolor fotografija velikog formata inspirisan životinjama, i upotrebom njihovih šara u modi.

Izložbu organizuje Kulturni centar Beograda, uz podršku fotografskog studija iz Budimpešte – Flashback photostudio.

Milica Mrvi-ç - ++irafa

“Sve svoje talente Milica Mrvić implementirala je i u ovoj seriji pod nazivom Safari gde na pronicljiv način istražuje psihološku pozadinu ljudske potrebe za imitiranjem određenih životinjskih vrsta.
Po pravilu su to divlje životinje: leopardi, tigrovi, gepardi… divlje mačke koje izazivaju strah, a strah je u ljudskoj psihi povezan s uzbuđenjem što sve zajedno kreira snažan erotski naboj. Dakle „ljudske“ divlje mačke, suprotno od pravih, žele da privuku pažnju okoline i ukažu na svoju posebnost i važnost. Tu su i mnogo pitomije ali ništa manje prepoznatljive životinje, poput zebre, žirafe, flaminga, koje ukazuju na pitomu prirodu ljudskih replikanata ali ništa manju potrebu za isticanjem u urbanom okruženju.”
– Mr Ivana Tomanović (iz teksta “Lovac na ljude”, katalog izložbe Safari)

*Nijedna životinja nije povređena za potrebe ovog projekta. Sve korišćene kože i krzna su zapravo verne imitacije predstavljenih životinja koje možete naći u svakoj obližnjoj prodavnici.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje