Usred srede #1: Ako ideš polako, ideš daleko

0

Priče su nas oblikovale. Pomogle su nam da postanemo ono što jesmo. Od najranijih dana nas uče različitim životnim, između ostalog i poslovnim, scenarijima. Svaka od njih započinje poznatim rečima „Nekada davno…“, pa je tako svoje izlaganje na nedavno održanom TEDxZagreb događaju započeo i Vladimir (Vanja) Vulić. Njegov govor sam izdvojila, jer su na ličnim pričama utemeljeni najbolji govori, pogotovo ako sadrže dozu humora u sebi. Vladimir je menadžment konsultant, suosnivač NVO Digitalizuj.me i programski direktor konferencije Spark.me, a njegova priča “Tri savjeta za biznis u šortsu” govori o prednostima savremenog načina rada na daljinu i savetima za vođenje uspešnih timova.

Foto: Ratko Marav

Nema sumnje da se moć priče očuvala i danas, a dokaz u prilog tome su milijardi dolara vredne industrije, od filmske, muzičke, modne, pa sve do gejming industrije. Priče slušamo zato što saosećamo s iskustvima likova iz tih priča. No, šta je sa onim poslovnim pričama koje pričamo mladim generacijama? Da li su tako osmišljene da ih uče samokritičnosti, promišljanju, da li im razvijaju maštu na pravi način? Poslovno okruženje danas se poprilično brzo menja, dok stvari unutar kompanije ostaju nepromenjene. Pojedini menadžerski principi datiraju još iz 19. veka, a to je jednostavno neprihvatljivo. Ne zaboravimo da živimo u vremenu velikih i brzih promena, vremenu gde je jedina sigurnost da smo nesigurni i da je sutra neizvesno. Za adrenalinske zavisnike ovo je pravo vreme, jer se nikada ovakvo kakvo je neće ponoviti.

Prva stvar je početna ideja priče koju želimo da razvijemo. Ona mora biti brutalno ogoljena u našoj glavi, bez preterivanja. Suština pripovedanja je da kažete nešto što ima smisla. Tokom Vladimirovog pripovedanja vidi se da je imao valjan plan govora, planiran stavku po stavku i da je „ideja vodilja“ (tj. glavna tema) spojila sve pripovedačke elemente. Na krajnje zabavan način ukazao je na svesnost mogućnosti koje usud pruža, oslikan lekcijama koje je naučio, poput:

– veruj u ljude, ali prati njihove rezultate,

– sve dok ostvaruju rezultate omogući im da rade odakle žele,

– praktikuj neformalnu organizacionu strukturu zasnovanu na slobodi i projektima…

Postoji i još jedna bonus, a koja je saznaćete ako pogledate Vladimirov TEDx govor. 😉

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend