Na aukciji retka pesma Ane Frank

0

Holandska aukcijska kuća „Bub Kujper“ objavila je da će ponuditi na aukcijsku prodaju izuzetno retku, rukom napisanu pesmu Ane Frank, koju je napisala malo pre nego što je počelo njeno skrivanje od nacista.

Očekuje se da bi cena te pesme mogla da dostigne čak 50.000 evra. Pesma je upisana u knjizi prijateljstva „Krikri“ van Marsen, starije sestre Anine najbolje drugarice Žakline, a jevrejska tinejdžerka ju je potpisala i zebeležila datum-28. mart 1942.

Holandski mediji navode da je pesma koja ima 12 redova tek četvrto pisano delo Ane Frank koje je ponuđeno na prodaju.

Najpoznatiji je njen dnevnik koji je pisala skrivajući se od nacista na tavanu kuće u Amsterdamu od juna 1942. do avgusta 1944, koji je preveden na 67 jezika i prodat u 30 miliona kopija. Preminula je koncentracionom logoru Bergen-Belsen u Nemačkoj 1945, manje od godinu dana nakon što su nacisti pronašli nju i članove njene porodice.

izvor: Tanjug

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Neposlušno dete koje šapuće izmišljenim jezikom. Voli knjige, Berlin, putovanja i bežanja od stvarnosti. Zavisnik od poezije. Voli Ničea, Dalija, fotografiju, kafu, Dejvida Linča. Smatra da je Dostojevski besmrtan. Doziva vetar za nove revolucije.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend