Moj Ugao

Zašto delite savete?

Eeee… Drage moje Savete i ostali “savetodavci”

Mislite li da prestanete misliti da znate bolje od mene i šta je bolje za mene? Ili ste kvalifikovani za sve vrste procena tuđih života pa i mog, osim podrazumeva se – svog. Jer njim se i ne bavite, nemate vremena, gledajući u tuđa dvorišta, šerpe i lonce, džepove i novčanike. Mogla bih nabrajati još ali neću.

Koji su to porivi pa se bavite drugima, kritikujete, pardon – delite savete?

Je l’ vam lakše ako ste sami (naravno) zaključili da mi je trenutna finansijska situacija – loša? Ili se naslađujete mojom “nemaštinom”? To su jedini logični zaključci (sa pitanjima) jer šta se drugo pitati ako ste već sebi dali za pravo da mi govorite (“savetujete”) kako i šta bih trebala radititi, bez da sam čak i diskutovala sa vama na tu temu.

VI, što slavite slave iz pomodarstva (čast izuzecima) i što na trpezi po 2,3 dana imate razne đakonije i gostite po više stotina ljudi… VI što vozite skupe automobile…VI što se oblačite po poslednjoj modi… A ZADUŽENI STE DO GUŠE – KOME VI DELITE SAVETE? Smatrate li da ste SVEVIŠNJI, samo zato što se širim narodnim masama prikazujete u “punom svetlu” a zapravo, “pas nema za šta da vas ujede”?’ ‘ajte malo rashladite te vulkanske lave u svojim glavama. Bavite se vašim “bitnim” stvarima, za promenu. Uživajte u životu, ali da VAS podsetim, dug za naplatu, pre ili kasnije stiže. Imate i VI o čemu da razmišljate samo se plašite sopstvene realnosti, sopstvenog života…jer vam se ne sviđa činjenično stanje.

Prestanite izigravati dobronamerne i dušebrižne ljude, jer ste miljama daleko od njih. Prosto ste uvreda za takve. Svet je dovoljno ružan i bez vas takvih kakvi ste VI. Nemojte ga činiti još groznijim. Eto, jedan savet od mene. Dajem ga sebi za pravo javno i napisati.

Iz neke puke radoznalosti, zavirila bih na jedan dan u te vaše majušne mozgove. Sigurna sam da mi se tamo ništa ne bi dopalo ali bih definitivno dobila sve odgovore. Vrlo verovatno je, da imate neke mehaničke mehanizme (na kurblu). Nema tu mesta normalnom rasuđivanju. Znam ja to, no vi ne znate. Jer da znate, sada ovo ne bih ni pisala.

Srdačan pozdrav, i obrnite se malo oko sopstvene ose.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.