Moj Ugao

Žao mi Propuštenih prilika

Zaljubim se u Nju svaki put kada mi je dosadno. Zaljubim se čim otvorim četvrtu limenku piva. Počnem da volim kada se dočepam tastature i Word-a. Olovku i papir odavno nisam uzeo u ruke i ne znam na šta bi to ličilo. Čvrsto sam ubeđen da bi se slova posvađala, a papir sam od sebe zgužvao.

Sledećeg dana se zaljubim i u Nju. Svaki dan je neka druga Ona. Svaki put mi se dopadne devojka s kojom sam mogao biti. Dakle, dopadaju mi se Propuštene Prilike. I često se zaljubljujem u devojke s kojima sam već bio.

Ali, to dopadanje i zaljubljivanje je svaki put drugačije: Propuštene Prilike imaju bezbroj romantičnih šetnji, dešavanja, putovanja, poljubaca, smeha, suza. Imaju čak i svađe, čisto da Drama ne bude monotona. Nepredvidljive su. Svaki poljubac i osmeh i svaku svađu dobro izrežiram. Naravno, posle svađe se odmah seksom pomirimo.
Žao mi Propuštenih Prilika.

Moje ponovno zaljubljivanje u devojke s kojima sam već bio su pomalo dosadne i imaju dva puta. Jednim putem sam već prošao i nije mi se svidelo. Verujem da se ni njima nije svidelo. Za ovaj drugi put samo ja znam. Možda i neka od njih, ali to nije isti put.
Moj put je bolji od Nje jer:

Pisao bih joj osećanja i kada mi nije dosadno
Imao bih više vremena za držanje za ruke
Poljubio bih joj sve mladeže, ne bih samo jedan favorizovao
Voleo bih je i u nerazumevanju
Vatali bismo se više u njenoj sobi dok joj ne dođu njeni
Prihvatio bih seks na krovu zgrade jer ovaj put neće biti glupo
Otišao bih s njom u drugu državu zbog njenog posla
I naučio bih jezik. Našao bih posao
Ljubio bih je u taksiju
Ne bi me mrzelo da ustajem pre nje
I definitivno bih se napio tu noć u gradu i ne bih prošao tom ulicom kojom nikad ne prolazim. I ovog puta bih ga udario pesnicom po sred nosa i pravdao bih se da sam pijan. O posledicama bih razmišljao nakon pogrešnih postupaka.

Zato je ponovno zaljubljivanje u devojke s kojima sam već bio dosadno. Svako dešavanje u mojoj glavi je suprotnost onoga što se već desilo. Mi se već znamo i nemamo nameru da opet pokušamo drugim putem.

Glupo je što mi mašta ne dopušta da izmislim i treći put koji bi bio nepoznat. I mi bismo bili nepoznati. Opet bih je upoznao. Možda bismo se drugačije i više voleli.

A o njima, s kojima nisam bio, koje ne poznajem, koje bih rado voleo, o njima ne razmišljam jer mi je spontanost najlepša.

Svojeručni potpis: Дабетић Иван

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.