Moj Ugao

U ovim teškim vremenima – masturbacija je prava stvar!

Teška vremena su došla. Kada se na televiziji prikazuje samo jedan rijaliti, a ne tri, kada brižni premijer govori da neće voditi svoju stranku ukoliko ne bude i dalje premijer posle nadolazećih izbora, i kada je – ni kriv ni dužan – uhapšen Kiki Golubović; za koga svi držimo fige i nadamo se da će peticija za pomilovanje otvoriti srce predsednika Tome i da će se ovaj nežni div za tren oka ponovo naći u nekom od naših omiljenih rijalitija. U ovim teškim i tužnim vremenima – kada čovek gleda gore, a vidi samo dole – teško je pregurati dan, a skoro je nemoguće dočekati kraj dana sa osmehom na licu. Ali, biće bolje – kažu nam, a mi verujemo. To je sve što treba da radimo – da verujemo – da bi njima bilo bolje, a ako njima bude bolje biće i nama, zar ne?

Međutim, dok se to „bolje“ ne desi moramo pronaći način kako da preguramo dan. Svako će naći nešto što će ga stimulisati, oraspoložiti, i bar na tren, vratiti kez na lice. Jer, ako ne pronađemo neki metod, koji će nas održavati u životu, zaključak je logičan. A dovoljno je biti živ, pa šta će nam više, život na aparatima je bolji od neživljenja. Ko kaže da kad smo u vodi moramo da plivamo? Možemo i samo da se održavamo i plutamo po površini, bitno je da ne potonemo, je l’ tako? Još kada je voda malo mutna, braonkasta i kao takva gusta, još teže ćemo dotaći dno.

U tom duhu dobrog srca, evo sugestije koja vam može pomoći da pregrmite loš dan, ili nedelju, ili mesec, ili godinu, ili… Okej, zaustavimo se na godini.

Kako naučno istraživanje pokazuje – masturbacija je prava stvar! Dakle, sada imamo i naučne dokaze da je ta zabava poželjna i razlog više da se još više (samo)zabavljamo. Grubo govoreći, masturbacijom se ispušta dopamin – neurotransmiter koji aktivira centar zadovoljstva u našem mozgu, kao i endorfin koji aktivno smanjuje osećaj bola. Idealno, šta reći! Ako već ne možemo pronaći zadovoljstvo u spoljašnjem/javnom svetu, moramo ga tražiti u privatnom. A da se ne lažemo, s vremena na vreme, svi volimo ovu vrstu zadovoljstva. Zato posao u ruke… ili ruku.

Dok čekamo da dođe to „bolje“, za koje nas ubeđuju da nije neko mitsko biće o kom slušamo priče, kako ono postoji negde u nekim dalekim zemljama i treba uskoro da kupi kartu u jednom pravcu za našu lepu zemlju, mi ćemo sami sebi stvoriti trenutak radosti. Sada možemo biti još srećniji, jer nauka kaže da je zdravo masturbirati i želi da mi to činimo, kako bismo bili još srećniji i zdraviji. Ako ništa drugo bar ćemo da budemo ozareni što smo uspeli bar neki posao da svršimo do kraja.

Ali i to nije sve. Potvrđeno je da kod žena ova delatnost smanjuje bol od menstrualnih grčeva. Povrh svega, dobićemo, kao bonus, talas hormona prolaktina, koji će nam pmoći da brže zaspimo. Ihii, šta će nam više. Zadovoljstvo, bezbolnost, spavanje… Pa kao da dobijamo besplatnu anesteziju. Osećaćemo zadovoljstvo, bićemo oslobođeni bola, pa ćemo spavati mirnim snom, kao bebe. Jedino je loše što ćemo se probuditi i shvatiti da i dalje plutamo po mutnoj vodi. Ali je masturbacija besplatna, bar još uvek. Zato brže bolje na posao! Zato, dame i gospodo, pustite „intelektualne“ masturbatore da rade svoje, a vi pređite na pravu stvar. Jer, jedino pravo zadovoljenje koje možemo da dobijemo ovde, jeste samozadovoljenje.

Samo pazite, pazite da se ne zanesete previše. Jer, lepo je provesti život u orgazmičnom zadovoljstvu, primamljivo svakako. Ali ne zaboravite da je to samo alternativa, prva pomoć u teškom trenutku. Dobro je povremeno biti nezadovoljan, osećati bol i ne spavati. Na kraju krajeva, moramo biti budni ako želimo da dočekamo to „bolje“, a ono samo što nije.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.