Moj Ugao Srbija

To sam ja, Ljubav!

Koliko si me puta u životu izdao? Ne znam da li si ikad pomislio da ce doći vreme naplate? Znaš, Zemlja je okrugla i okreće se. I ništa nije samo jedne boje i ne može ti uvek biti dobro, čak i kada si to zaslužio. Jer zakon pririode kaže da moraš osetiti sve blagodeti i ružnoće ovog sveta. Kolo sreće se okreće i nekad si na dnu a nekada na vrhu. Ceo život je rulet.

Izdajnik si, godinama. Ali nekako si imao sreće sa svojim ljubavnim ruletom. Do sada. Ovog puta sam ja izdala tebe. Otišla sam, napustila te bez traga i glasa. Moraš priznati da si to zaslužio, ako možeš i hoćeš biti realan. Umeš li to? Probaj bar. Pre svega moraš biti dovoljno svestan da si dugo radio kako si hteo, sa izgovorima da je to u moje ime. A bio si egoista (i još uvek si) i mislio si samo na sebe. Bio si najvažniji (a nisi, niti smeš) u mojoj priči.

Kada se rodim, trebaju mi pažnja, negovanje, posvećenost. Ja sam jedno uzvišeno stanje kojem treba svi da se klanjate. Olako me shvatate i zato neka vas ne čudi kada i ja pokažem zube. Ne volim poigravanja. A tražim – mnogo. Ako ne ulažeš u mene kako očekuješ moje plodove? Do sada si to trebao naučiti. Kad tad ćeš dobiti zasluženi “šamar”. Jer izdaja je nešto najgore. Ali ti znaš kako je biti takav. Toliko obuzet samim sa sobom, nisi mogao ni naslutiti šta će se desiti. I ne smatraj to kaznom, već lekcijom. A da li ćeš tu lekciju naučiti, zavisi samo od tebe.

No, možda ti ne znaš, ne možeš ili ne umeš drugačije. Ali, došao je trenutak da osetiš šta je napuštanje. Odrasla osoba treba da zna kako sa tim da se nosi, nadam se i ti.

Ja sam umetnost i nauka. Ja sam stanje kojem treba da se povinuješ i ponašaš najbolje što znaš i umeš. Ja sam vodilja kroz život i tvoj motor pokretač. Ne smeš mi nametati svoje ritmove i taktove jer ja imam svoju melodiju. Osluškuj me, prati u stopu, diši me. Nikako ne trpim nadmetanja a još manje uslovljavanja. Mene treba VOLETI.

I nisam samo reči. To je samo delić mene. Jer sve što se kaže i napiše je malo. Moje lice su dela. Ne očekuj od mene da ti dam ako i sam nisi na isto spreman. A zahtevna sam. I nikada mi ne okreći leđa. To nikako ne volim. Tražim da me stalno gledaš a na tebi je da mi udovoljiš. I nisam ja nikakvo čudo mada mogu od tebe i ostalih da napravim po jedno. Koračaj sa mnom pod ruku, miluj me, i budi zahvalan što sam pokucala i na tvoja vrata. A ti si bio kockar. I zato sam otišla od tebe – jer sam iskrena i nevina.

Pao si, na najdelikatnijem testu. Obmanjivao si me, smatrao nedovoljno važnom. A ja kockar nisam. Zalupila sam ista ona vrata koja sam ti otvorila. Napustila sam te. Ako si svetan, shvatićeš da si ti kriv i da si sam sebi zabio nož u leđa. Celog života sam ti davala nove šanse. Imao si popravne ispite ali ni jedan nisi položio.

Ne budi u čudu i ne izigravaj žrtvu. Šta si zakuvao, to ćeš i kusati, sa svim začinima. Želim ti da prosvetliš samog sebe, da uvidiš sopstvene greške i za početak da mi se IZVINIŠ, jer si sa mnom loše postupao.

U potpisu,
Ljubav

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.