Sve nestaje i ponovo nastaje

0

Naravmo da hoću prekinuti svađu i misao svaku koja vodi u tom pravcu. Nastaje krmeljanje. Napred je teško.

Kakvu radnju očekuju?

Dok se lampe došaptavaju gradeći svoju mrežu nadut stomak se nervira i nastavlja dalje. Pogled je uprt ka svetlijem delu terase. Ona samo objekat. Zar su tako to doživljavali? On je shvatio da je objekat zapravo subjekat. Naravno mnogo je vremena trebalo proći. Same su klizale reči. Udarac nove u dasku. Iščekivanje sna. Šta je tu tako teško? Odvajanje? Odlazak negde? Zar uopšte ima kraja. Nije gubila vreme iako nije znala koliko je to dobro. Sve nestaje i ponovo nastaje i to je već govorila. Da li postoji još neki patern?

Pitaće, mislila je, pa je bilo glupo. Onda opet neozbiljno pa opet red drugi. Šta će se desiti? Prilike. Promene. Živela ih je. Bila samo sa nekima. Ne nije znala do kada.

Beo krevet, čisoća posteljine. Prijatnost. Lucidnost.

Suludost. Sve je nestajalo i ponovo nastsjalo, pa i ona sama. Kao da je još jutros nije bilo, pa se lagano izvukla. Opet je ponovila da je jesen da je to nestajanje prirodno. Zar ne biva mnogo opasnije od težine koja krvicu priziva. Ovo je sada light u odnosu na prethodno. Sporazum nastao juče danas je istorijski. Makar malo pobede.

Aplauz se prolomio sveobuhvatnim plavetnilom carevala je ista žuta jesen. Sve što nestaje.

Idem ti u susret da li ćeš to primetiti ne zna se.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend