Moj Ugao

Različiti mediji

Pokušavala je zamisliti te ličnosti, zapamtiti im imena. Iz radova se naziralo kakve stavove imaju i čime se vode u životu. Da li su mračni ili optimistični.

On se provlačio kao tanka nit kroz sve misli. Ipak je to jedno prijateljstvo za kakvim je uvek čeznula. Prvi put u ovoj formi. Ne može dopustiti drugim stvarima da preovladaju, ili možda može? Tako kružno je razmišljao i on.

Na kom će se kraju krug prekinuiti i ispraviti u liniju nije se znalo niti se znalo da li splet njenih misli vodi u realizaciju i šta se treba realizovati konkretno. Išla je lagano, kao da lebdi, kao da pliva. To je iz te grupe osećaja.

Javljao se nepouzdan iz dubine sfere, rekao da je tamo užareno i da će brzo doći natrag, a da opravdanja za odlazak nema, osim loših misli koje su ga vukle. Da li su bile samo loše? To se nije znalo, znao je samo on koji se provlačio kroz bodljikave žice i oivičene predele samo da bi prišao biću koje je odbijalo saradnju.

Sada ipak stvari stoje malo drugačije. Platforma za saradnju je otvorena, ali do koje mere još je neizvesno i publika sa nestrpljenjem očekuje kraj.

Ne znaju da kraja neće biti jer ovo je večna priča koja se nastavlja van vremena, bez ograničenja, sasvim slobodno. Let je u pitanju.

Naime laknulo joj je kada je shvatila da „prave vrednosti opstaju“, kako je umela da kaže kada je bila mnogo mlađa i sa mnogo više entuzijazma. Naime sada se sve zna… ma samo tako kaže. I dalje je sve otvoreno, kao otvorene stranice prazne knjige, kao performans koji nije još izveden, kao scena koja stoji prazna pred sam početak predstave dok publika drhti od uzbuđenja, jer ne zna kakav je komad očekuje.

Taj je osećaj trajao. Provlačio se iz dana u dan i kao da je postajao osnova. Bilo joj je čak ponekad i dosadno da to sve prati, odustala bi od svega. Performanse dala nekom drugom, ili ih ne bi dala nikom. Njega ne bi više kontaktirala, a liniju kruga bi izvela sasvim precizno u jednu pravu. Da se samo ona pita. Međutim dijalog je postojao jer koegzistirala je sa drugim bićima na planeti. Neki su bili tu odavno, a neki od skora. Neki su tek pristizali i činilo se da je sve to blisko, ali vreme se brzo odvijalo i mlađi su ubrzano percipirali priču kao protok vremena. Nikad kao statičnu sliku. Tu se svo vreme dešava priča, ali priča treba da traje u vremenu i tako se dolazi do željenog medija.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.