Moj Ugao Srbija

Pronaći pravi put… Pronaći sebe

Jedan čovek i jedna žena. Dva mesta. Jedan dan i jedna noć. Različiti pravci – pronaći pravi put. Pronaći sebe…

Žena i muškarac(Fotografija: Žena i muškarac)

Ovaj čovek je bio taj ko je uvek ostavljao. A sada je on ostavljen! Nikada nije mario kako su se one osećale. Žene? Hm… žene kô ženeplakaće i preboleće. Razmažena derišta! A muškarci? Hm… muškarci kô muškarci naći će novu avanturu. Primitivnog li načina razmišljana. Sam je na tom središtu puta. Oko njega su nekoliko skretanja. Tačnije, pet skretanja: Reka emocija, Kutija zabluda, Oaza pravih vrednosti, Soba logike i Kuća igračaka. U svakom od njih nalaze se po četiri pravca. Dovoljno je samo pratiti sebe i izlaz je tu. Ili… ulaz u još veće probleme! Potrebno je samo pronaći sebe. Prave vrednosti u sebi! Ništa lakše ili, pak, ništa teže!?

Ova žena je bila ta koja je uvek ostavljana. A sada je ona ostavila! Nikada niko nije mario kako se one osećaju. Žene? Hm… žene kô ženenaivne glupače. A muškarci? Hm… muškarci kô muškarciopijaće se i provoditi. Bezosećajni skotovi! Primitivnog li načina razmišljana. Sama je na tom središtu puta. Oko nje su nekoliko skretanja. Tačnije, pet skretanja: Reka emocija, Kutija zabluda, Oaza pravih vrednosti, Soba logike i Zemlja igračaka. U svakom od njih nalaze se po četiri pravaca. Dovoljno je samo pratiti sebe i izlaz je tu. Ili… ulaz u još veće probleme! Potrebno je samo pronaći sebe. Prave vrednosti u sebi! Ništa lakše ili, pak, ništa teže!?

Lavirint(Fotografija: „The Labyrinth“, „Wychwood„)

Prvo skretanje u ovom lavirintu je Reka emocija. To je ono što sledi nakon raskida. Emocije, odnosno pravci su: Razočarenje, Sreća, Bes, Smirenost. Svako od njih treba da odabere jedan pravac – onaj pravi, jer samo ih on može odvesti do sledećeg skretanja.

Drugo skretanje u ovom lavirintu je Kutija zabluda. To je ono što sledi nakon preovladavanja bure emocija. Zablude, odnosno pravci su: Hrabrost, Kukavičluk, Nežnost, Grubost. Svako od njih treba da odabere jedan pravac – onaj pravi, jer samo ih on može odvesti do sledećeg skretanja.

Treće skretanje, ujedno i najteže u ovom lavirintu je Oaza pravih i lažnih vrednosti. To je ono što sledi nakon svih zabluda koje ih ometaju da pronađu prave vrednosti. Prave i lažne vrednosti, odnosno pravci su: Materijalno bogatstvo, Porodica i zdravlje, Pohlepa, Ambicija. Svako od njih treba da odabere jedan pravac – onaj pravi, jer samo ih on može odvesti do sledećeg skretanja.

Četvrto skretanje u ovom lavirintu je Soba logike. To je mesto na kojem ćete se najviše zadržati. Idealne metode, odnosno pravci su: Korektno mišljenje, Pesimizam, Optimizam, Idealizovano mišljenje. Svako od njih treba da odabere jedan pravac – onaj pravi, jer samo ih on može odvesti do sledećeg skretanja.

Peto, ujedno i poslednje skretanje u ovom lavirintu je Zemlja igračaka. To je mesto na kojem će „dete u vama“ izaći i osloboditi svoju kreativnost. Igračke, odnosno pravci su: Čovek sa torbom, Dete sa balonom, Kuća realnosti, Kuća imaginarnosti. Svako od njih treba da odabere jedan pravac – onaj pravi, jer samo ih on može odvesti do sledećeg skretanja.

Pronaći sebe(Fotografija: „Find yourself“, „The Muslim Vibe“)

Ko će kojim putem krenuti? Hoće li neko uspeti da prnade sebete prave vrednosti u sebi? Ko kako razmišlja? A vreme curi… tako brzo i tako neprimetno. Dok se okrenete za 360 stepeni, sve je vec prošlo.

(Fotografija: „The Way“, „QuotesGram“)

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.