Moj Ugao

Produženi s mlekom – Kafić „Kozmetičar“

Ako vas zanima kakva se priča krije iza naziva kafića Kozmetičar, pitajte devojku za šankom. Predanje se prenosi usmeno, i prilično je smešno.

Sve što mogu da kažem: jedina stvar koju ovde izdaleka možete da povežete sa salonom lepote je hauba za sušenje kose koja se sad koristi kao lampa. Čim uđete u kafić okruži vas eklektizam. Sedamdesete u kombinaciji sa industrijskim dizajnom enterijera. Najfinije vrste kafe ruku pod ruku sa različitim mešavinama kusmi čaja. Majke sa sitnom decom sede pored bradatih hipstera zaokupljenim sjajnim zagriženim Jabukama. Iznenađujuće, ova kul zbrka funkciniše odlično.

Skrenuo bih pažnju da zbog velikih prozora kafea možete imati utisak kao da ste u izlogu. Ali za povremenog egzibicionistu poput mene to je samo prednost. Moje omiljeno mesto je u zadnjem delu kafea, pored male biblioteke lepih knjiga, mahom o umetnosti. Nisam mogao da se odvojim od monografije Lušna Frojda. Sve ovo uživanje savršeno sjedinjuje dobra muzika, pogotovu što se pušta isključivo sa vinila. Krckajuće note vraćaju uspomene koje greju srce sredovečnoj publici i upoznaju nove generacije sa pravim fank, džez i rok zvucima. Pre nego što odete, napravite selfi sa neodoljvim lampama u obliku gumenih medvedića. I naravno, platite račun, ali ne brinite, cene su pristupačne.

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.