Plavi svitac

0

Telo kao vremenska kapsula moglo je i to da pamti ne bi mu ništa smetalo. Nastajalo je spontano i kao preko ekrana klizio je zrak – digitalna slika. Ovo doba nosilo je izazove. Bilo je čudno da je njegova priča uvek bila zanimljivija od svih okolnih zvukova i kada bi pričao prestajalo je kucanje sata, pa ni zvuk automobila se nije čuo. Krila je to, nije mu rekla. Samo je ponekad zacrvenela kada bi pomislila da bi on to mogao da pročita.

Nekada je crveneo samo svetionik do koga su išli na izlet brodićem. Čika koji ih je vozio samo je nestao. Nije ga bilo kada su došli sledeći put sa istom idejom.

Memorija tela napuštala je um i ostavljala ga u stanju čekanja. Razvoj situacije bio je sjajan. Ona je pila produženi espreso i kao i obično mislila o ravnima postojanja koje se ne dodiruju. Kao u velikoj i poznatoj igrici vizuelni prikaz je bio značajniji.

Sada je samo mrak bojio prostor ali sve je bilo veselo. Sada je bilo suviše lepo da bi se prekinulo.

Kada ga sledeći put bude dodirnula sačuvaće zrake plave svetlosti koje on isijava. Zatim će napraviti samo za sebe jednu kutiju. Jer primetila je, on samo treperavo trepti. U kutiju će stavljati zrake svetlosti koje skupi od njega. Činiće se da je to svitac koji treperi plavo. A u tome je tajna, zraci i sami isijavaju plavo i tako on pobeđuje.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend