Moj Ugao

Okruglo

Zaplavelo se okruglo oko, zacaklilo dok je dugo namigivalo na dobacivanje drugara koji nije znao da je vreme da ode. Proticalo je vreme u priči i kroz priču. Ledili su se, ali i radovali i napredovali jedno u drugom. Sad ponestaje ideja i prave se one stare. Nadovezuju se nove misli na one već postojeće.

Kiša je pljusnula iz kabla kao iz neba i odjednom je sve svuda bilo mokro. Vredi li prepričavati prošlost. Ne. U tome su se složili. Prošlost su bile lekcije koje smo prošli i iz kojih smo sve savladali. Sada i sebe vidi drugačije, a to je normalno. Process koji traje i iz toga izlazimo pobeđujući. Zatvorila je oči i zamislila samo to plavetnilo. Zašto nije bila uvek izvanredna? Da li bi mogla biti takva?

Sada se deca takmiče u znanju jer roditeljski uvid stigao je kasno.

Nepomućena sreća!

Ona ima svoje planove sve vreme i pravi se da je ne zanima gde on dalje ide. Iako to ne bi bilo tako strašno pitanje.

Ovo je svakako fikcija, a svaka sličnost sa realnim likovima slučajna je.

U toku dana, promenila je nekoliko raspoloženja. Neko bi to uporedio sa menjanjem cipela, ali nije to.

Čekala je poziv, sve svesnija različitosti životnih stilova i njihovih bitnosti. On razume različite forme i podržava. On je pušta da napreduje. Ona napreduje sama. Prevazići osećaj uvek je bilo teško ili baš i ne. Nije se sećala. Tako je sada zamišljala. Šta da trava zelena raste po njemu umesto brade. Zar ne bi bio neki Mogli ili Evoks koji se bori za bolji svet.

A sve se to rastakalo u naizgled običnim rečima. Što sporije ideš dalje ćeš biti. .

Nemir je bio sasvim opipljiv u vidu gušenja i suza na njenom licu. Bile su tu i količine hrane koje su nestajale. Preklapala se zelena zavesa i pravila scenu nalik nekom filmu iz sredine osamdesetih. Ovde je lokalna hrana bila drugačija, a tek ona instant je bila za priču. Nije to bio trag ljubomore već jedno interesovanje tačnije zainteresovanost. Sad kad znam moram još i da pitam. Pogledaš li ponekad jos fudbalski meč? Izađeš li sa društvom u kraj? Naravno da je dobila potvrdne odgovore. Mora samo požuriti jer stomaci kreću napred da je ne prestignu. Uzalud su bitke bile, sada je sve drugačije.

Postoji Gormit zemlje, vazduha, vatre, šume i vode. Postoji Stari mudrac i Carica prirode. Sve su mitologije zauzeli i od svih nešto oduzeli. Ipak oni su sada bitna stvorenja, jer uz njih odrasta jedna mala duša. Utešno je kada se seti He Man-a i Nindža kornjača sa kraja osamdesetih i štete koju su doneli jer nije bila velika.

Sada je sve mirnije. Sabirala je utiske i reči koje su već bile prisutne. Osećaj joj je rastapao platinasti okvir oko vitalnog dela tela. Zar je došao trenutak? S njim može pričati i o malom i o velikom. Ne znaju neupućeni kako postaje sve. Postoji negde upisan kod i po njemu se iščitavamo.

Sada bi bilo dobro pričati o tome da su svi plavooki ljudi rođaci. Sada a ne nekom drugom prilikom je bitno definisati stvari biti otvoren i konkretan. Dakle plavo bojim nebo i zastave.

Taj nemir će jednom biti prošla stvar. Ali lepo je iščekivati razvoj događaja.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.