Odjek

0

Sve su tuge bile očigledne. Pošto je ispuštala to iz sebe kao iz nekog lonca nije se često sećala smisla pojedinih priča. Već su sve bile povezane i u vezi više sa onim danom kad je kuckala u autobusu, u slastičarni, na kauču.

U realnosti jednom davno bila je jedna velika ljubav, samo tada nije bilo ove svesti, pa nije znala odmaći. Sada bi se sklonila od ružnog tretmana, od tatinih kola koja se dime dok u zadnjem minutu stižu na stanicu sa koje treba krenuti dalje. Gledala je na to tako, jer bilo je lakše. To bi morala ona da očisti. Sada je pravo vreme kada je to uobličeno. Pre nego što se desi treba definisati. Kako nastane sve to? Da li se samo pahuljice slažu, pa onda padaju jedna na drugu ili se samo rode. Nastanu iz dima. Jedan drugar sarađuje s njima, pa je pomislila da će i ona jednom. Čini se da su svi zaboravili čoveka koji je razvlačio kablove u tom odsudnom trenutku. Nekome je ipak bio važan.Kasnije se pojavljivao u raznim drugim ulogama. Pričao je i pripovedao o tom danu koji mu je promenio život. Naime tada se osvestio. Nakrivio je kapicu i razmišljao dalje.

Setila se tretmana kroz koji je trebala proći. Ona lepo ne bi znala šta bi bez te žene i kako bi se bez nje organizovala. Uglavnom je dobijala odgovor i mogla čuti drugo mišljenje. Mogla je pričati čak i dok ova gleda seriju, nije se ljutila odgovarala je i tada malo odsutnije, ali ipak bila je tu. Omaži nisu dovoljni treba učiniti nešto sada i odmah. Taj crtež se ne mora izložiti i to je ta ideja. Ideja je bila postaviti ga da svetli, opcrtati crvenim i podebljati to sve da stoji čvrsto i ujednačeno jer samo tako je ispravno. Nije to ništa revolucionarno niti veliko, ali nešto što bi bilo shvaćeno kao lepo.

Sad luta pena od sapunice nastala sama i potpuno spokojno. Prolazi kroz crveno. Uvek vožnja. Sada je vreme. Ostanite na pozicijama. Plavo jeste okruglo ali par pitanja čeka na odgovore koji treba da se saznaju. Da li ozbiljnost sastanka zavisi od broja prethodno obavljenih razgovora ili obrnuto da postavi pitanje.

I ne može zamisliti u kakvim je sferama bio. Dokle je otišlo sve to skupa? Sami ostaci svega postojećeg. Ne može jer boli. I zna da će znati. Zna da će misliti belo ili tako samo gledati jer odgovora nema. To je ti sada, posle neće biti ni na mapi iako će ostaviti vidne tragove u umetnosti. Sada samo napred. Jednom ćeš pogoditi. Naravno da nema obaveze. Uči da ne misli o time, ali bude onda samo belo kao pogled. Kao izmaglica u daljini poplavele šume. Ipak napredak.

Zavrnuti odjek nastoji zadržati krik. Ne leti nego napreduje. Topi se malter u zgužvanoj formi proleća koje nastaje. Sutra je drugo. Danas je prvo.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend