Moj Ugao Srbija

Novi početak

Koliko puta si poželela da počneš iz početka? Negde gde nikoga ne poznaješ ‒ samo ti, da ne moraš da brineš da li te iko poznaje ili ne.

Ja sam dobila tu priliku, u Kini ‒ toliko daleko gde, zapravo, niko ne može da me poznaje. Dobila sam posao nastavnice engleskog jezika. Nisam ni razmišljala, nikome ništa nisam rekla. Sredila sam sve potrebne papire ‒ overenja, vakcinacije, platila sve neophodne troškove, i nedelju dana pre odlaska, rekla sam samo svojoj porodici… da odlazim.

Otad su prošle već dve godine. Ugovor o zaposlenju mi uskoro ističe i prinuđena sam da se vratim svojoj kući. Bar na neko vreme, do nekog sledećeg odlaska i još jednog novog početka. U ovom trenutku sam se setila onog dana kada je trebalo da krenem za Kinu. Tri sata ujutro na aerodromu „Nikola Tesla” u Beogradu. Bila je to i te kako hladna noć, sneg je provejavao, a moj avion je trebao da poleti u šest časova. Došla sam na aerodrom ranije, jer nisam mogla da zaspim zbog uzbuđenja, nervoze, pomalo tuge… Sva ta pomešana osečanja činila su moje „leptiriće u stomaku” veoma nemirnim. Još uvek ne mogu sa sigurnošću da kažem šta sam tada, zaista, osećala.

Niko nije došao da me isprati, niti je znao kada avion poleće, jer sam tako htela ‒ znam da bi mi bilo znatno teže i da se ne bih ni ukrcala na taj let. Istog trenutka kada je avion poleteo osetila sam olakšicu. Znala sam koliko dugo ću putovati, i to da ću presedati u Rusiji, ali nisam nimalo brinula, pa sam skolpola oči u nadi da ću se bar malo odmoriti. I jesam! Uspela sam da prespavam, ceo let do Rusije! U čekanju za presedanje čitala sam knjigu, ne bi li mi vreme prošlo brže u mom vidu relaksacije.

Avion je poleteo, a kada iz njega budem izašla dobiću šansu da počnem ponovo. Da počnem tamo gde me niko ne poznaje i gde mogu da budem to što, zapravo, jesam, da ponovo živim svoj život onako kako sam želela ‒ bez pritisaka, bez tereta i bez svoje prošlosti! Dobila sam šansu za novi početak. Avion je sleteo i moj novi početak je bio tu…

(Fotografija: „A New Beginning”; „Vikimedija”)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.