Neizvesnost

0

Neizvesnost je promicala i nije bilo druge do da sluša koliko je mogla. Rasli su i nije im se zameralo. Ona je živela daleko i nije se htela vratiti.

Ne postoji osoba koja joj je bliža. Nalik su jedna drugoj. Sve će sa mukom ponovo, ali ovaj put sa odbrambenim stavom. Ne mogu ući oboje ili ona ili on. Onda neka ide on.

Nije to bila neizvesnost već mač koji je mogao skrenuti dobrotu i otrgnuti lepotu. Svi su se voleli i to je bilo važno. Talenat postustaje pod navalom količine informacija. Mali je postajao sve veći i grabili su napred. Vodili su unapred brigu o svemu. A ona joj je pričala o svom poslu.

Bila je ljuta ali nije se pomerila iz priče. Zbuniti je više nije bilo lako. Kako će nestati komentar. Izbrisaće ga. Undo option. Oni koji pamte neka usaglase stavove da njega nikada nije ni bilo. Šarala je tastatura jer nije bila baš prava, ali ona je znala razaznati gde i kako nestaje led te se trudila da prati. Nije ga mogla izbeći ni u govoru ni u priči. Nastajao je blagi dim posvećenosti ali i patnje.

Ustati se mora iako zore još nema. Ptice kuckaju mračne i ona zamišlja kavez. Sve su tu. Pokrenula je sećanja i ploveći ka luci uživala.

Beskraj je zaista nepojmljiv čoveku jer traje u večnosti i ne zna se gde je početak, a gde kraj. Zato zbunjuje. Niko je ne tretira bolje. Treba li se zabrinuti ili to tako ostaje.

Papir zaštiti sa svih strana rasporedi boje i krene. Vožnja.

Preplitalo se izrečeno, odsanjano, isfantazirano. Razdrmanost je protresla sve koje su lebdele sjajnim stavom. Ne znam kako uspevaju slikati.

Lice je bilo veoma belo i opet je misao furala ka njemu. Nije se okretala već ukočeno gledala napred.

Ona je rekla da se sve dešava tako teško i da bi njoj bilo lakše da joj je drugačije. Rekla je zapravo nešto potpuno logično. Volela ju je. Htela ju je zaštititi. Nekada je tri puta ona, a nekada nijednom. Ne zna se od čega to zavisi.

On njegov veliki prijatelj voleo je sve suprotno. Kako bi volela da je sve mirno i da nema leda koji seče ivice papira na sve sitnije trake. Na tom je papiru bio nacrt. On je tvrdio da je papir bio prazan i sekao dalje sa istim stavom.

Budio se teško i razaznavao te iste trake na roletnama i na oljuštenom patlidžanu. Nakon buđenja nastavljao gde je juče stao istim brzim ritmom koji nikome nije smetao, to su zapravo svi voleli.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend