Lud za životom

0

U iskrzanom rokovniku, na stranici koju ću jednom iscepati da bih na njenoj poleđini nacrtao polja za jamb, ekspresivne žvrljotine ili vešala, piše:

Jučerašnji dan:

1. Bes. Nepoznata bolesnica piše nezamislive uvrede i kletve i to na četu igrice na internetu.

2. Lažno predstavljanje. Ljudi koji igraju fudbal u našim klubovima se ni po fizičkim, ni po psihičkim, a ni po mentalnim kriterijumima ne mogu nazvati sportistima. Novine ih hvale, pa čereče, pa opet hvale, i tako u nedogled. Nije strašno kad half gekne dupetom o ledinu, događa se to. Strašno je kad se podrazumeva da je dupe obraz i kad se debljina pomenutog shvata kao prednost, a laž kao visprenost.

3. Ispraznost i farisejstvo. Počasni gost ovogodišnjeg Sajma knjiga je Iran. Izdavači nisu stigli da se pripreme, nema dovoljno prevoda savremene iranske književnosti, iako je još u oktobru prošle godine saopšteno ko će biti počasni gost. Zorannah ne strepi, za nju su spremni.

4. Mahnitost. Ludak nasumično pucao iz kola, a onda uleteo u soliter. Mediji javljaju na kom spratu je zalajao policijski pas.

5. Sodomija. Emisija o momku koji je u vezi sa prostitutkom. Dok ona radi, on šeta psa, čita ili pije kafu u restoranu. Ponekad, kada klijent to želi, učestvuje u raboti. Žena koja je potpisana kao psiholog ističe mentalnu snagu ovog mladića i njegov visok stupanj duhovnog razvoja. U gotovo pravilnim vremenskim razmacima, govori „čovek je životnja kojoj ljubomora nije strana“, „čovek je životinja…“, „čovek je životinja…“ Za životni stil ovog momka još nisu pronašli prihvatljiv i uparađen izraz, ali ne sumnjam da će u najkraćem mogućem roku, i to biti obavljeno.

Uprkos svemu, jutros sam osetio da sam umiven i da život može ponovo da počne. Možda ću danas napisati pesmu, možda ću raditi nešto pametnije ili gluplje od toga. Nije važno. Ako sam budan, sanjaću. Ako sanjam, probudiću se. Sitne su ovo podvale koliko sam ja lud za životom.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Ne znam tajne vatikanskih spisa i recepte da postanete brži, lepši i mlađi. Pišem i radujem se neobičnim čitaocima.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend