Moj Ugao

Kristijanizacija Srbije

– BRATE!
– Molim?
– Jesi li video šta se desilo?!
– Šta?
– Izbacili Kristijana sa Farme!
– Uh, leba ti!?
– Reci?
– Evo ne znam šta da kažem!

– Ja sam mislio da si se možda zabrinuo što opet poskupela struja, što nemaš drva za zimu, što ti mobilni ne radi već dva meseca pa juriš vajerles ko podzemne vode, ali ako ti je izbacivanje Kristijana najveći problem danas, onda ti, brate moj, nemaš živ problem u životu.
I tako. Ode čovek. Heroj nacije, idol mladih. Vredan, radan, pošten. I na pravdi Boga ode iz razbibrige Srbije, ode sa Pinka, ode sa malih ekrana, ali nikada neće otići iz naših srca.

I, šta sad? KAKO DALJE?! Kome da se deca klanjaju?! Na koga da se ugledaju? Na onog malog što je prvi na svetu u matematici? Ma, hajte molim vas! Taj zna samo sa brojevima. Krisitijan zna i sa oružjem, i sa ženama, i sa brojevima – cifre pretvara u grame, grame u kila, mesece u godine. Šta će ćerke da nam rade? Kako sad da nađu nekog dečka kad više ne mogu da gledaju kako bi savršen momak trebalo da izgleda. Šta hoćete, da nađu nekog odlikaša koji će da završi fakultet u roku i da radi za bednih soma evra? PA TO NEMA NI ZA POLA IZLASKA. Kome se sad okrenuti, kome ruku spasa tražiti?

Mislim, nerealno je da sad svi očekuju da nastavimo normalan život. Kiki će opet otići na državne jasle, jedno osam godina. Opet će tri obroka dnevno jesti i deliće prostorije sa magarcima i ostalom stokom, a mi? ŠTA OSTAJE NAMA? Realnost bez Kristijana. Tužna, čemerna realnost, sa ponekim kulturnim programom i emisijom gde ima više od dva pametna sagovornika, ne uključujući voditelja.

Srbijo, svi smo u ovom bolu zajedno. Stavimo svi Kristijanove fotke umesto profilnih, kao znak podrške ovom nepravedno palom i diskriminisanom heroju nacije. Pisao bih dalje, ali me je bol toliko oprhvao, da ne mogu. Zaista, ne mogu.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.