Moj Ugao Srbija

Kratka diverzna satira o devojci po Vujakliji – Indiferentist

In kazu da ti to đoja, odmah ću te udariti in loko, vrlo intenzivno sa svojom levom manuom, tako da nećeš pasti na moj kamaj, već će istog trenutka to biti tvoja jacija na starom otomanu. I ništa neće biti suptilno, niti ikakva abinicija.

To što juriš razne kvaziabdolimale bila je samo moja inicijativa za nečim ovakvim. Više neće moći abovo, jer si totalna abioza! Ad ektremum su sve maškare pale! Nije ovo nikakva paralogija, već veoma justifična i egzaktna stvar.

Tvoji snovi o meni, kao tvom đulvegčiću, pašće u vodu, pa ćeš pomisliti da sam kakofilna osoba (istina, to si ti) I ti ćeš se, abre, naljutiti. Sva ta euforija ljubavi i đokozna atmosfera u trenu će nestati. Dok budeš ovo čitao, verovatno ćeš imati izraz Đokonde.

A ako ti ovaj tekst nije sasvim razumljiv, znam, shvatićeš da si neelokventna persona ili da sam ja, možda, đor ćutuk. Mogu sve istabulirati, ako poželiš. Previše sam lapazna. Šta ću, takva mi je natura. Neću se buniti kada mi stigne dum jer sam jurodivna persona, kao što znaš. Odsad gledaj samo svoja adarma.

Ave,
Tvoja Jufka

P. S. Ne brini, upravo sam završila sa mandžanjem. Sve sam natenane mastikovala, nisam bila halapljiva.

P. P. S. Ova priča samo gruba je satira i aluzija na neko vreme i neke ljude. Nije podsticaj ni za kakvom vrstom nasilja, diskriminacijie i verbalnih sukoba.

P. P. P. S. Kada malo bolje pogledate svet oko sebe, shvatićete da ono „ili” možda ne postoji. Zapravo, sve je jedna celina – dobro je loše, a loše je dobro; crno je belo, a belo je crno; smeh je plač, a plač je smeh…

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Medijski sponzori smo

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Hvala što nas pratite!