Moj Ugao

Koliko je pet sati?

Koliko je pet sati? Pet sati je…

Tako je počela računati vreme kilogramima. Ali nije se to uklapalo u realne tokove.

Koliko je pet sati? Njeno večito pitanje. Šta se sve može uraditi u okviru tog vremena? Organizujmo se! To su dva sladoleda, porcija ćevapa, šampita i srneća leđa, zatim kutija Jafa keksa.

„Da li postoji prekidi u tom vremenu ili to ide u kontinuitetu?… Pa udahnem u medjuvremenu.“

Sa sobom je uvek bila iskrena.

Dakle za svoj izgled brinem ona sama. Onda je počela razmišljati kuda to dalje vodi. Moguće je i izgledati dobro i biti zdrav/a u isto vreme. Vežbati telo isto je kao i vežbati um. Neophodno i stvar higijene.

Kada ona brine za svoj izgled obuče se kako joj prija, radi vežbe i kontroliše ishranu.

Probala je razne vidove režima ishrane, ali uvek se vrati onom da je umerenost u svemu potrebna I da je to zapravo ključ.

Koliko je pet sat zapitala se onda ponovo? To je porcija muslija, jedna jabuka, malo svežeg vazduha i dobrog raspoloženja i svakako pozitivne misli. One mogu, ali i ne moraju biti meditativne. One mogu biti afirmativne. Bira da budu pozitivne i sveobuhvatne. A omiljena afirmacija joj je: „Otvorena sam i prijemčiva za dobro i izobilje univerzuma. I tako jeste.“

Njena preporuka za zdravu ishranu i fit liniju je: bez sekiracije jer sekiracija vodi u ono prejedanje ili u drugu krajnost odbijanje hrane. Treba biti umeren i opustiti se u tih istih pet sati.

Koliko je pet sati? To je petnaest minuta vođene meditacije. Posmatranje gradskih pejzaža kroz prozor autobusa i osmeh na licu.

Zatim je pet sati, par odsanjanih scenarija i nešto čvrstog sna iz kog se budiš kao u bunilu hvatajući se za telefon i žurno proveravajući mail. Mozda su stigle neke važne vesti.

Pet sati je i 20,48 kilometara hoda prosečnom brzinom od 1.43 m/s, ako se u nju da upustiti. Tako da ostaje svakome da odluči kako će ih upotrebiti. Hodala bi ulicama grada i posmatrala zgrade, razmišljajući šta sve stane u kocku? Ne može se napraviti korak bez vremena jer i korak traje i ne može biti vreme bez prostora kroz koje to vreme curi. Korak po korak osvaja se prostor slaže se kocka po kocka u vremenskom okviru od pet sati, pa onda i više.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.