Moj Ugao Srbija

Kako su Pepsi i film ,,Zvezda je rođena“ promenili moj dan!

‘Pronašao si svetlo u meni koje ni sama nisam mogla naći“ – glasi stih pesme kojim bih opisao melodramu koja je je oduševila mala čudovišta širom sveta, ali i osobe koje uopšte nisu obožavatelji rada Stefani Germanote, poznatije mnogima pod umetničkim imenom Lejdi Gaga.

Priznajem! Bio sam skeptičan kada sam čuo da će se oprobati kao glumica još u seriji “Američka horor priča“. Međutim nakon prvih scena ona je pokazala ono što ja lično volim da vidim, a to je da ličnost glumice mora da padne u senku u odnosu na ulogu, Njen trud se isplatio, brojne nagrade za ulogu Kauntes u spomenutoj seriji su joj samo otvorila vrata da nastavi da se dokazuje kao glumica, zanimanje o kom je maštala još kao mala devojčica.

Gaga tumači lik talentovane Eli koja danju radi u restoranu, a uveče nastupa u dreg klubu nastupajući kako bi zaradila novac za ozbiljniji projekat kojim bi započela svoju karijeru kao samostalni umetnik. Jedne večeri u tom klubu se sasvim slučajno našao Džekson Mejn koji je uspešna rok zvezda kom nažalost zbog alkoholizma i problema sa sluhom karijera visi o koncu.

Oduševljen njenim nastupom i harizmom, on uspeva da se nađe u garderoberu gde dovitljivo šarmira Eli koja pristaje da ode sa njim na kafu. Ni svesna šta je čeka,  ona se sasvim rezervisano upušta u avanturu nadajući se da ga nikada više neće videti. Trenutak koji smatram odlučujućim za njenu karijeru jeste emocija koja je bila evidentna dok je na parkingu smislila tekst “Shallow“ kroz nekoliko sekundi.

Njena nesigurnost u svoje kvalitete je sasvim sigurno našla početak još od prvog trenutka kada je njen otac otvoreno govorio da nije svakome suđeno da postane zvezda, čak i ako imaju ono nešto. Međutim, istog trenutka kada je saznao da se poznati Džekson Mejn interesuje za nju, on menja svoj stav i nagovara je da učini sve što je u njenoj moći da uspe.

Pre scene u kojoj Ali konačno ima priliku da pesmu koju je smislila na parkingu izvede pred hiljadama ljudi ispred sebe shvatio sam da su mi sve Pepsi limenke prazne pa je film morao da sačeka dok ne obnovim zalihe.

Otvarajući hladnu retro limenku Pepsija, sipajući u čašu sa ledom koji je odmah počeo da puca ponovio sam scenu izvođenja pesme “Shalow“,  ovog puta mnogo glasnije. Celim stanom je odzvanjala melodija, ali i glasovi Bredlija i Gage koji su maestralno stvorili hit koji je nekoliko nedelja krasio prvo mesto Bilbordove top liste, kao i Aj Tjunsa. Momenat kada sam čuo omiljenu pesmu sa sauntraka ovog filma “ Always remember us this way“ i povezao je sa ličnom situacijom je bio dovoljan da smestim film u one posebne koje uvek svima preporučujem.

Vest o unikatnom glasu koji ide na turneju sa poznatim Mejnom počela je da se širi regionom, pa su razne prilike počele da se rađaju, samim tim i određene žrtve na koje je Eli morala da pristane. Producenti su zahtevali da se ona ofarba, čak i u prošlosti da operiše nost jer nije vizuelno prihvatljiva. Tu nalazim sponu koja vezuje Gagu u realnom životu i liku Eli iz filma.

Uživajući u njenom uspehu, ponosan što je uspeo da je spase sa ruba odustajanja, Džekson se polako udaljava od nje kako bi joj dao svoj prostor da uživa u slavi koju dobija. Kruna početka njene karijerije su tri nominacije za Gremi nagradu, uključujući kategoriju  za najboljeg novog izvođača.

Dodela Gremija je trenutak kada film dobija mračniju stranu. Njena sreća je unakažena ponašanjem sada već supruga koji se nakon toga uputio na odvikavanje nekoliko meseci. Eli se nije stidela njegovog ponašanja već sebe jer još nije uspela da ga izbaci iz kandži alkoholizma.

https://www.instagram.com/p/Bq5kLaFn52I/

Stvaranje hita “I’ll never love again“ koji mnogi nazivaju “I will always love you“ naše generacije ostaviću za sve vas koji ste nadam se raspoloženi da pogledate nakon čitanja ovog članka. Odvojite dva sata i saznajte kako se završava melodrama koja niže uspehe na svakom polju. Neočekivani obrt je doveo do suza milione gledaoca koji i dan danas ne mogu da prihvate takav kraj.

Upoznajte drugačiju stranu šou biznisa. 

#LoveItLiveItTasteIt

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.