Moj Ugao

Kada lebdiš kao da plivaš

Lebdio je lagano u svom filmu bez titla i bilo kakvog prevoda. Zanosio se da je zreo i da to njoj veoma prija. Nastavio je laganim korakom ka izlazu i uopšte, sve se dešavalo lagano i opušteno, kako bi to rekla deca koja su tražila da budu heroji za jedan dan. Orilo se sa zvučnika, ponavljali su sedamdesete koje su davno prošle i pobeđivali svaki dan. Na kraju dana osetio se pobednikom.

On se nije osvrtao na ranije izrečene stvari. Bio je zaista čovek koji ume sagledati celinu i reći da svetu nedostaju njih dvoje u baš takvoj kombinaciji. Preskočio je razne opcije, jer se poznavao. Da je mlađi bio bi joj prvo dečko, pa zatim muž. U jednoj od kombinacija ljubavnik, pa i otac deteta. Ovako je strpljivo čekao. Dobovao je prstima kao pravi intelektualac i nalazio da pravo vreme upravo stiže. Sada su sjajan par. Divni prijatelji koji imaju ista stremljenja u umetnosti, koji poštuju i cene rad jedno drugom, slično o tome razmišljaju i bodre se. Njoj je njegov podstrek značio mnogo, a i njemu njen. Ta mladost kojom je ona raspolagala i stvari u koje je verovala, umetnost koju je stvarala bila su čitava prostranstva i svetovi. Nisu se voleli kao ljubavnici iako tu opciju nisu zatvorili. Voleli su se kao iskreni prijatelji i još malo više od toga.

Dok je lebdio on je zamišljao da pliva. Kao u praznom bazenu ona je visila ogledajući se u ogledalo u kom nije bila prisutna iako se slika razlivala kao po ulju. Priča nije baš imala najjasniji smer ali nju nije ni zanimalo. Radovala se svakom novom danu i izazovima koje je nosio. Jednak senzibilitet spajao je razdaljinu koje su godine napravile. To se stvori prirodno, to niko nije forsirao.

Zapelet nije bio neophodan jer je igra odavno izmišljena. Samo ideš napred. Nema života kao u igricama devedesetih. Ovde je sve kao u knjizi. Radovala se poljima sa još uvek skrivenim značenjima i bila spremna i da lebdi i da pliva koliko god bude nalagao obostrani osećaj.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.