Kad bih bio neko drugi

0

Lako je njemu…

Površno razmišljanje kojim želimo da naglasimo naše teškoće. Kada bismo imali mogućnost da postanemo taj neko, kome je sve u životu lako, možda bismo shvatili da precenjujemo vlastite probleme.

Nema lakih i teških zanimanja, samo ona koja se vole i ne vole, pa ako ne volite ono što radite, lako ćete doći u situaciju da potcenjujete tuđi rad.

Ponekad možete zaviriti u tuđi svet i videti koliko tu ima mesta za vas. Bilo bi dobro kada bi postojao način da svi dobiju mogućnost za to. Tada bi dobili širu sliku o svetu i ljudima,  postali bi tolerantniji, obavešteniji i bolji.

Meni se ukazala prilika da zavirim u svet novinarstva. Eh, kakvo zanimanje! Upoznaješ poznate ljude, putuješ na lepa mesta, prisustvuješ raznim događajima, imaš kartu za mnogo pravaca… Napisakraš nešto i dobiješ platu za to. Tako nekako razmišlja osoba zavaljena u fotelju. Iz pasivnog stanja – sedenja.

A novinar? – U stalnoj trci sa vremenom, rečima, odsustvom reči, rokovima, ekskluzivom, temama, trendovima, vlastitm i tuđim vrednostima. Sa svakodnevnim Strašnim sudom. Urednika, onih o kojima piše, čitaoca. Uvek na meti nezgodnih likova iz priče, lovaca na greške. Kada ste anonimni i pogrešite, za vašu grešku zna uzak krug ljudi. Kada ste novinar, za vašu grešku zna cela javnost. Šeruju vas i lajkuju. Postanete vest.

I jedno pitanje za razmišljanje.

Kada biste imali mogućnost da postanete neko drugi, da li biste poželeli da se vratite sebi?

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend