Moj Ugao

Iznenađenje

Tumarajući okolo mislila je da je sve varka. Zamoliti nekoga bilo bi previše. Sada ima previše priča odjednom i sve treba strukturisati. Veliki neonski balon kružio je po plafonu. Najzad samo plavo ispred i to treba ispratiti sa velikom dozom strpljenja.

Kuće su se nizale u dva reda. Tako su formirale ulicu. Tu je nekad pre bio samo put. Nije znala ko je tuda prolazio.

Umor ju je preplavio i osećala se izbačenom, ali i podržanom od strane talasa. Vozila je delfina i mislila o sebi samo dobre stvari. Ona je borilački sport shvatala kao scenski pokret samo je bio zanimljiviji iz nekog razloga. Nastaviti ili ne? U svemu su takva razmišljanja. Šta ako nastavi pa pobedi? Strah?

Postojalo je bar deset razloga ali ni jedan za strah. Nekada je prebrzo išla, a sada je vremena nedostajalo. Pogledala je ispred i shvatila da je napisano iz prve. Nije ni pitala da li to još neko čita. Sada je samo brigu razbijala. Našlo se baš tu nešto plavo i nešto neodređeno. Kuda se trebalo zaputiti da bi se otkrio smisao reči i samog postojanja.

A onda se ledio beskraj, a nebo na horizontu bilo je isto belo kao led. Klizala je dalje. Po svoj prilici ta staza je vodila u toplije krajeve.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.