Moj Ugao

Izgubljeno vreme se nikada ne može pronaći

Vreme je svakom čoveku na bilo kojem delu planete podjednako dato. Dan od 24 sata… Ali svako od nas različito provodi te sate. Izreka kaže da se izgubljeno vreme nikada više ne može pronaći.

I to je tačno. Svaki minut u danu koji prođe, ne može da se vrati. Zato je bitno da svaki minut provedemo produktivno i da vreme trošimo tako što ćemo sebe unapređivati i raditi na sebi.

Koliko li je samo loše potrošenih dana u našim životima ?

Bitno je da naučimo da kažemo NE! Da naučimo da kažemo ne ljudima koji nas pozivaju jer je njima dosadno, da kažemo ne negativnim ljudima, nezanimljivim ljudima. Treba biti ljubazan, ali pre svega ljubazan prema sebi. Tako će drugi naučiti da cene nas i naše vreme.

Gledanje TV-a, jer nas mrzi da radimo nešto drugo, bačeno je vreme, ukoliko, naravno, na TV-u ne pratimo neku emisiju, ne gledamo neki film koji će uticati i dati nam određena znanja.

Od stotinu aktivnosti na koje trošimo vreme samo 20% onoga što radimo će imati uticj na kvalitet naših života. Vreme koje provodimo sedeći u kafićima i tračariti neće nam doneti ništa bitno i važno za deset godina. Treba usmeriti svoje vreme na atkivnosti koje se pamte. Razmislite o tome da li se sećate razgovora koji je trajao možda 3 sata, a možda i više, sa nekom prijateljicom ili prijateljem kojeg smo slučajno sreli i otišli na kafu sa njim pre nekih 5 godina.

Ako se uopšte i sećate da se i išli na kafu sa tom osobom.

Ali verujem da se ako ne sadržaja, onda bar sećate naslova neke knjige ili filma koji se pročitali pre 5 godina. To je razlika između dobro i loše utrošenog vremena.

Najbolje vreme je danas. Ne treba da se ponašamo kao da ćemo živeti 500 godina. Treba da živimo svaki dan kao da nam je poslednji. Nikada ne treba da budemo robovi svoje prošlosti, već graditelji svoje budućnosti.
,,Kad čovek sedi jedan sat sa lepom devojkom, to vam se čini kao jedna minuta. Ali neka sedi jednu minutu na vrućoj peći – to je duže od jednog sata. To je relativnost“, zato provodite svoje vreme sa osobama koje pozitivno utiču na vas, a izbacite iz vaših života negativne priče i negativne ljude. Naučite da živite svakog dana kao da vam je taj dan poslednji.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.