Moj Ugao

Filip Pat: O Ljubavi, Violini i Životu

Zovem se Filip Pat. Na putu sam za petu deceniju tj, u novembru punim 40 godina života. Za medije sam bivši muž, član grupe „Piloti„, violinista, povremeno pevač.

Retko se pomene da sam bio član možda najboljeg hora u to vreme, u vreme Jugoslavije. Hor “Kolibri” su definisali moj život i ljubav prema muzici. Mislim da sve ostalo što, ako vas zanima, možete naći na Guglu.

Dakle, od mene, dovoljno!

Oduvek sam živeo sa muzikom. Mama Mirjana me je muzički hranila sa grupom Abba, ali i sa vojvođanskim pesmama – uspavankama koje nisu baš dečije niti spore ali očigledno su davale rezultate, odnosno uspavljivale su me.

Dakle, rastao sam na šarenoj ali zdravoj muzici. Sa četiri i po godine su moji saznali da hor Kolibri pravi audiciju za nove članove. Naravno da sam hteo da idem. Spakovali su me u kola i odvezli na audiciju.

Prošao sam i počeo sa probama hora. Na moju veliku sreću, kao i sad, u horu većinu članova čine – članice. Dakle, aproksimativno ima oko stotinu dece, devedeset pet su devojčice. Ne znam kako bih objasnio ovu pojavu ali, svakako je tako.

Od svih devojčica, članica hora, jedna mi se jako svidela i baš sam se zaljubio. Teškom mukom sad priznajem ali… njeno ime je: Katarina Erić.

Čudno sam se ponašao pred njom, što je i očekivano. Zaljubljenost je uvek smešna i neobjašnjiva. Svi sa strane mogu da je primete sem nosioca “oboljenja”. Dakle, verujem da sam se ponašao kao pijani mladi babun. Kao što verujem da je bilo zabavno, gledati me takvog. Bio sam klinja od 5 i po godina, nisam se baš snalazio sa slovima ali, tu su roditelji. Tražio sam da mi pomognu da napišem pismo Katarini, kako bih joj objasnio svoju emociju. I to se i desilo. Napisao sam svoje prvo ljubavno pismo koje i dan danas čuvam i koje nikad nije stiglo do Katarine. Postideo sam se na kraju i nikada joj nisam poslao pismo.

To je bio 20.vek.
Ajmo u 21. vek.

Zovem se Filip Pat, na putu sam za petu deceniju tj, u novembru punim 40 godina života. Za medije sam bivši muž, član grupe „Piloti„, violinista, povremeno pevač.

Za sebe sam otac, ćerke od 5 i po godina, Lucije. Puštam joj od razne muzike od dečijih pesama pa do nekih hitova za koje mislim da su adekvatni njenim godinama. S vremena na vreme je popnem, na tonskoj probi, na binu, čisto da je zarazim. Da li ću uspeti, videćemo!

Lucija nije zvanično članica hora Čarolija, ali s vremena na vreme provede neko vreme na probi ili na nekom nastupu. S obzirom na njeno pojavljivanje, u Čaroliji je znaju je i deca i, roditelji. Pre par dana vrtim po News Feed-u na Facebook-u i, gledam šta ljudi pišu, koje linkove postavljaju i, vidim da mi je u inboxu poruka.

Otvaram poruku, i počinjem da čitam:

Zdravo, izvini što ti ovako iznenada šaljem poruku pošto verovatno nemaš pojma ko sam i pitaš se šta želi ova sada od mene, ali volela bih da te zamolim za nešto. Moj mali sestrić od 4 godine je nesrećno zaljubljen u tvoju ćerku, koja je stvarno preslatka. On ide na časove u Čaroliju!

Evidentno je sledeće :

1. Da mi je situacija poznata
2. Da je tehnologija uzela maha
3. Da klinci ne pišu više ljubavna pisma

Najbitnije je ostalo isto. Ljubav je ista – dečija, iskrena, prva i prava. Najlepša i najiskrenija! Tu se ništa nije promenilo nasuprot svim izazovima koji nas okružuju i vrlo često pogrešno usmeravaju. Jako me je obradovala poruka, vratila me je u moje detinjstvo, na način, kao kad nađeš svoju igračku davno skrivenu u podrumu ili kao kad zagrizeš omiljeni sladoled koji nisi jeo 25 godina.

Da, mali virtuelni zet mi je vratio taj osećaj odavno izgubljen.

Da, hvala mu!

Da, upoznaću ga sa Lucijom!

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.