Moj Ugao

Dr Poznati Pisac vs. Mr Internet Huligan

Pre nekoliko nedelja sam skrolovao po fejsu kao i mnogo puta pre tog trenutka, i u jednom momentu naiđem na nečiju objavu, citiranu sa potpisom autora za čije ime nikada nisam čuo. Citat mi se automatski nije dopao, bio je suviše blag, nekreativan i truo, a ime autora kao da sam iz magle sećanja lagano spasavao. Bukovski, Andrić, Dostojevski, Selimović, pa cak i Balasević su mi bili poznati ali ne i ovaj autor. U želji da otkrijem ko je zagonetni pisac, odlučio sam da na zidu te stranice u komentar napišem i pitanje, u kojem se pitam ko je taj Ime i Prezime gospodin i da izrazim svoje čudjenje zasto on vec neko vreme prlja javnost svojim nekreativnim mislima.

Nakon prospavane noći me je zatekao odgovor od izvesne osobe sa njegovog privatnog profila, uz uvredu, i rečenica da je on ta osoba. Ispostavilo se da je neki Srpski poznati pisac u pitanju. Kratko sam mu objasnio šta smatram nekreativnim i da imam pravo na svoje mišljenje uz zahvalnost na pruženoj informaciji i poznanstvu. Neočekivano se sujeta, u saradnji sa nekulturom i agresijom vešto, u njemu pomešala, i za pola trenutka ga fatalno razgalila. Počeo je da mi iznosi svoje primitivne pretnje bez trunke okolišanja uz povremena i nepotrebna ukrašavanja svoje reputacije. Uzvratih mu najljubaznije da nema potrebe za takvim manirima. Međutim njegova metamorfoza ga je u maniru internet huligana i dalje uspešno kontrolisala. Nemajući pametnije rešenje, odlučio sam da prekinem vid takve komunikacije, da blokiram nalog i da izbrišem konverzaciju. Još uvek nisam mogao da poverujem šta mi se dogodilo.

Nikada ne tebamo biti osobe koje osuđuju druge na osnovu njihovih različitih mišljenja. Lepota je u različitosti. Ne trebamo svoj strah transformisati u uvrede kao oružje i pretnje, dok nam ego i sujeta jedva daju da dođemo do vazduha. Jednostavno trebamo živeti slobodni i srećni, uzivajući u ljubavi i malim stvarima, istovremeno pustajući i druge ljude da žive i pokušavaju da uživaju i oni u ljubavi i malim stvarima, pod uslovom da su pre toga dobili istu ideju o načinu življenja. Na kraju, ne trebamo ni svoje vreme, energiju i volju uzaludno trošiti na nepotrebna objašnjenja osobama koje nisu ili ne žele biti u stanju da žive slobodno i da puštaju i druge ljude da žive slobodno, koje sreću u svom zivotu.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.