Moj Ugao

Da li ste zahvalni?

Spustite odmah prvu loptu. Nema svrhe pričati o stanju u državi, okruženju, na planeti… O nemanju novca, mira u svetu, posla, manje rate… Sve su to opšta mesta.

Da li ste zahvalni?

O tome ćete čitati u raznim novinama, na internetu, slušati prijateljicu koja je baš otkrila novi put prosvetljenja. To je sada moda. Biti pozitivan, imati dobru vibraciju, biti zahvalan. Savetuju vam da zapisujete svoje zahvalnosti. Kao da nemate preča posla.

A sada da uhvatimo drugu loptu.

Kada počenete razmišljati o tome na čemu možete biti zahvalni u svom životu, vidite da nije sve toliko crno koliko vi volite da dodate, radi dramaturgije, možda. Pojavi se taj prijatan osećaj. Stidljivo, kao visibabe, počnu da se pomaljaju dobre stvari iz vašeg života. Niste ni znali da ih imate. Niste imali vremena da ih primetite.

Ali, da li baš morate da ih zapisujete? I zašto?

Kao prvo, odvajate vreme i razmišljate šta je to dobro kod vas, a to vodi dalje. Koliko je bolesnih, a vi ste solidnog zdravlja, imate decu, a mnoge su žene izgubile zdravlje da bi postale majke, imate pored sebe nekoga koga volite ili vas nervira, neko bi možda baš to voleo, ali ne ume da nađe, imate malu, ali sigurnu platu, a mnogi su umorni od neizvesnosti i stalnog traženaja.

Neko vam daruje osmeh, neko lepu reč… ne, nisu to čudaci, to su ljudi koji umeju da žive.

Da, kupite svesku. Sedite, ukradite taj trenutak mira za sebe. Razmislite, zapišite, osetite… šta je to DANAS bilo lepo u vašem životu. Sutra nastavite.

Sećajući se lepog trenutka, vi ga produžavate. spoznavajući koliko vam osoba pored vas znači, vi obogaćujete nanovo vaš odnos, osvešćujući šta je sve dobro u vašem životu pomislićete, jednog dana, da ste  srećna osoba.

Zapisujući sve lepe stvari koje su vam se dogodile, vi stvarate dokaze. Kada vas jednog dana pozove strogi sudija iz vaše podsvesti da vas podseti kako niste dovoljno dobri, lepi, pametni, sposobni… imaćete pregršt dokaza i bićete slobodni.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.