Moj Ugao

Da li da slušam intuiciju, ili da mislim pozitivno?!

Mogu da vam pričam iz ličnog iskustva, a mogu i globalno, na osnovu svih iskustava koja sam videla oko sebe. Moje današnje pitanje, od onog momenta kad sam otvorila oči, bilo je – Ko si kad nisi niko?

Izgubili ste veliku ljubav, izgubili ste veliki novac, izgubili ste volju, izgubili ste nadu, izgubili ste… SEBE!

Šta možemo da uradimo u takvoj situaciji, osim da drugim ljudima klimamo glavom i potvrđujemo ono što nam pričaju, jer ćemo od svakog čuti samo Smiri se, slušaj svoju intuiciju, tako ćeš najbolje znati šta dalje. Ili Misli pozitivno, veruj u ono što želiš i sve će biti u redu.

Osoba kojoj se desio neki krah, jednostavno ne može da misli pozitivno. Ali može da čuje svoju intuiciju koja u tom trenutku govori jedno jedino: ZAJEBO SI, SVE JE PROPALO, ZA SADA NEMAŠ NIKAKVU PERSPEKTIVU, NIKAD NISI POSLUŠAO SAVET, NARAVNO DA ĆEŠ DA SE SLOMIŠ, PADNI, LEZI U KREVET, GLEDAJ TV DAN I NOĆ, PIJ LEKOVE, TO TE SMIRUJE..

Postoje i ljudi koji ne padnu u krevet pri prvom većem padu, nego pokušavaju da misle pozitivno, iako im intuicija nalaže drugačije. Kako da misliš pozitivno u takvoj situaciji? Tako što ćeš prvo da ustaneš, odeš do prodavnice, istrčiš se, popiješ kafu sa najboljim prijateljem, ispričaš mu šta ti se desilo, on ti lupi kulturnu šamarčinu da ne možeš tako da živiš, da ne smeš da se predaš, i eto, zahvaljujući tom prijateju – budiš se ipak svako jutro sa osmehom na licu i srcem koje skoro i ne kuca. Počinješ da se praviš da te sve zanima. Ali, tvoji problemi su ti najbitniji i dok ti novac izmiče sa računa do poslednjeg centa, zaista ne možeš da budeš fokusiran na priču prijatelja kako je video presmešan video klip… Opet, gde ste tu VI?

Još se niste pronašli nakon tog velikog gubitka, u kom god on obliku bio.

Prvi korak je da počnete da se tražite. U kadi punoj vrele vode i kupke, u kineskom restoranu, mazeći svog ljubimca, šetnjom po prirodi… radeći sve ono što volite da radite.

Zatim društveno ili poslovno da se aktivirate, da nemate vremena da mislite o tome što vas je snašlo.

I šta onda? Ispunili smo sve kriterijume za oporavak, a ništa se ne dešava. Onda samo kreneš da grabiš prilike. Ako si izgubio svoju veliku ljubav, idi, trči, traži… neće pasti s lustera. Dovoljno si otpatio za onim što je prošlo. IDI!!!!!

Jer, dok radiš nešto po tom pitanju, nešto će se i desiti… pa onda slobodno možeš da kažeš i da ti je palo s neba i da je to tvoje čudo.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.