Moj Ugao Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Bradonje, srećan vam svetski dan brada!

Danas je svetski dan brade. Tradicionalno svake prve subote u septembru sve bradonje širom sveta slave ovaj dan.

Nisam baš sigurna u kom trenutku svog života sam zavolela bradonje, ali recimo da je to bilo u periodu kada sam se prvi put zaljubila. Dakle, imala sam 17 godina.
6 godina kasnije – ništa se nije promenilo.
I dalje me više privlače muškarci koji imaju bradu. Oni koji je nemaju – nemamo o čemu da pričamo.
S obzirom na to da je danas svetski dan brade, želim da podelim sa vama u kratkim crtama (jer niko ne voli da čita predugačke tekstove) istoriju o bradama, zašto muškarci trebaju pustiti brade, a i zašto žene treba da vole brade.

U davna vremena, brada je bila više korisna, nego što je služila za ukras. Predstavljala je odbranu od hladnoće. Praistorijskom čoveku po svoj prilici ni na kraj pameti nije bilo da je seče. Brada je tada postala znak časti. Stare civilizacije prihvatale su bradonje kao časne ljude. Onaj kome bi brada bila javno isečena, odnosno obrijana, bio je ponižen, kažnjen, osramoćen.
Oton I veliki kralj Nemačke i car Svetog rimskog carstva uvek se zaklinjao u svoju bradu kada je želeo da ga njegovi podanici ozbiljno shvate. Dodirnuti bradu nekog muškarca je bilo zabranjeno, čak i u nekim slučajevima kažnjivo. Onaj ko bi se usudio da dotakne bradu nekog drugog srednjovekovnog muškarca mogao je lako da bude izazvan na dvoboj.

Nešto manje od polovine muškaraca u svetu ima izbrijano lice. Dakle, bradonje su u većini. A i verujem da su u većini žene koje vole bradu.
Muškarci bez brade (da, vama se obraćam), pokušaću u narednih par rečenica da vas nateram da pustite bradu:
Brada se zimi ponaša kao krzno, a leti čuva vlažnost lica i hladi ukoliko je pokvasite. Onog trenutka kada pustite bradu, postaćete bolji u stvarima kao što su npr. cepanje drva, metalurgija, dizanje tegova. Ne morate da se brijete i trošite svoj novac na skupocene preparate, kao što su razni gelovi i pene za brijanje, kao i losioni za posle brijanja.

Brada = žene! Još ako imate tetovaže – pun pogodak! Barem kada sam ja u pitanju. Za ostale žene koje vole bradonje ne mogu da tvrdim, moraćete njih da pitate.
Žene vole bradonje. Stvarno ste hodajući seks sa tim bradama.  Možda vam neke žene neće priznati, ali gledaće vas i diviti se vašoj bradi dok šetate pored njih. A i oralni seks je mnogo bolji kada muškarac ima bradu. Pored toga, ozbiljnije izgledate.

Da rezimiramo. Muškarci su mnogo lepši sa bradama. Devojke koje ne vole bradonje – šta s vama nije u redu?Ukoliko vam bude dozvoljeno da dodirnete nečiju bradu, verujte mi, posebne ste tom bradonji, jer bradati muškarci ne dozvoljavaju svakom da im dira bradu. Ako vaš muškarac ima bradu, podignite ruku. Ako je nema, podignite standarde.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.