Moj Ugao

Bolje da nismo

Bili smo generacija koja se hvalila koliko pije i duva, koliko guta eksera na dan i koliko jebe, a ništa od toga nije bila potpuna istina. Mislili smo to je ono što čini život vrednim življenja.

Svaki dan je bio isti, popušiš buksnu i odeš u park na pivo. Trava nije mogla da nam ubije monotoniju, a čak ni esker. Droga te drži par sati, ali shvatiš da ti se život kreće u jednom krugu, užasno dosadnom krugu. Izigravaš narkomana pred društvom, pričaš o anegdotama koje si doživeo dok si bio pod dejstvima, ali i sam shvataš koliko si bedan, koliko ti je život bedan. Ne vodiš više normalne razgovore sa ljudima, već pričaš o žurkama na kojima si bio prethodnih par dana. Sve iste žurke, sva lica ista, neiskrena lica koja bi te izjebala već sutra. Lažeš sebe kako je to tvoje društvo najbolje društvo u gradu, iako si i sam svestan da ti to nisu ni poznanici, a kamoli prijatelji. Poenta droge nije bila u tome da se hvališ time, već da vidiš koja je tvoja granica, koji još svetovi u tebi postoje i koji ti najviše odgovara. Ipak, niko od nas to nije razumeo. Generacija tupavih ljudi, pregaženih od strane televizije i računara. Veoma patetično.

A glumiš intelektualca, vodiš filozofske razgovore dok prosleđuješ buksnu svome drugu. Svi ti razgovori, sve te ideje i ideologije pokupljene sa interneta, nedostatak svojeg mišljenja i stava, prosto padaš u ambis očaja i straha da nikome nećeš značiti na ovome svetu, da nećeš ostaviti trag na ovome svetu, kakav poraz!

Iako nema veze što nećeš ostaviti trag na živote mnogih, uvek postoji mogućnost da ostaviš taj trag na život neke osobe, ali ti si alav, nije ti dovoljan jedan život jer ga smatraš bezvrednim. Želiš sve ili ništa, na pogrešan način, jer masa će te zaboraviti u jednom dahu, a osoba te neće zaboraviti ni nakon smrti, samo što još nisi dokučio tu teoriju večnosti.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.