Moj Ugao Srbija

Bili su… A sada? Ne vide se.

Noć je bila duga i hladna. Mesec – mlad, polu, četvrt ili pun. Mesečeva svetlost slabo je vidljiva. Magla. Gusta magla. Tišina ili samo uzdasi koji podsećaju na nešto, na nekoga. Nešto što se nekome odavno desilo ili je mislio da se to stvarno desilo. Ta noć – zimska ili pozne jeseni, a možda samo hladna letnja noć?

Šetali su lagano, ne sluteći da će se ponovo sresti. Ponovo posle toliko godina, ponovo na tom mestu. Da, baš tu, kao nekada, kao nikada… I sve je isto, a toliko različito… Da li je to On? Da li je to Ona? Njih dvoje? Ko su oni? Šta su oni? Zaljubljeni ili ljubavnici? Bivši ili sadašnji? Koliko je godina prošlo? Mladi ili stari?

Pogledi. Pogledi puni žudnje i ljutnje, želje i strasti, tuge i sreće, ljubavi i mržnje… O čemu su razmišljali? Čega su se sećali? Ni reči nisu izustili. Samo su se gledali. Dugo, veoma dugo. Zasijaše suze u njenim očima. A On? Samo hladnokrvan ili vešt u skrivanju emocija? Ona je emotivac, greška ili nije?

Jutro je bilo toplo. Sunce – pravo ili “zubato”? Sjaje sunčevi zraci. Šum talasa koji podseća na nešto, na nekoga. Nešto što se nekome odavno desilo ili je mislio da se to stvarno desilo. To jutro – letnje ili rane jeseni, a možda samo (ne)obično jutro “miholjskog leta”?

More. Plaža. Pesak. Kamenčići. Tragovi stopala. Smejali su se. Bili su veseli. Nikada srećniji. Držali su se za ruke. Bilo je kao san. Kao bajka. Tražili su morske zvezde. Da li je Ona njegova zvezda ili On njena? Šta su tražili? Koga? Možda su oni tražili sebe, ali nisu uspeli pronaći se. To ih je i sputalo! To ih je i uništilo!

Odlaze. Bez reči. U tišni. Na koju stranu? Sever ili jug? Istok ili zapad? Samo uzdasi. Gusta magla. Svako svojim putem. Ne vide se. Možda će se ponovo sresti – nekada? A možda i ne – nikada? Bili su veseli. Nikada srećniji. Kao na filmu. Kao u “Zemlji čuda”. A sada? Ne vide se…

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Medijski sponzori smo

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Hvala što nas pratite!