Moj Ugao

Baš kao i ti

Dopusti mi da ti ispričam kratku priču o jednom čoveku. Bio je to srećan čovek dobrim delom svog života, ali neretko i tužan, baš kao i ti.

Poznavao je veliki broj ljudi ali se družio samo sa nekoliko. Uvek se javljao na ulici ljudima koje poznaje, čak i nekima koji su mu samo poznati. Možda ih je viđao u prodavnici ili na ulici. Možda su isli u školu zajedno ili su samo ličili na izgubljene prijatelje. Voleo je da se druži sa ljudima ali je umeo da ceni svoj mir. Baš kao i ti.

Bio je to dobar čovek i ako bi ponekad uradio neku lošu stvar. Umeo je da se posvađa sa dragim osobama zbog gluposti, zbog najobičnijih i nebitnih sitnica, samo zato što je neraspoložen ili besan. Ali umeo je i da oprosti i mnogo toga mu je bilo oprošteno. Jednom prilikom se čak i pomirio sa bivšom devojkom koja ga je varala. Kasnije sa kajo zbog te odluke i ako je znao da bi ponovo uradio isto. Baš kao i ti.

Taj čovek se bavio raznim stvarim u svom životu ali je ipak ostao dugo vremena na jednom poslu koji ga je najmanje nervirao. Zarađivao je dovoljno za svoj život i nije se mnogo žalio. Problema je uvek bilo, ali su i rešenja često bila veoma blizu. Nikada nije tražio od drugih da mu reše probleme ali je uvek rado prihvatao pomoć. Baš kao i ti.

Imao je on i skriven talenat. Pevao je pod tušem ili dok je sam u stanu. Zamišljao je sebe kao rok pevača koji svojim glasom tera nesagledivu masu obžavalaca da skaču, igraju i pevaju sa njim. Zatim bi otpevao srceprajuću baladu koju je napisao za svoju bivšu devojuku i publika bi gotovo počela da plače. Ni jedno srce nije ostalo nedirnuto u njegovoj mašti. Ali bi onda neko pokucao na vrata i on bi prestao da peva istog momenta i ostavio svoj san u sobi ili pod tušem gde bi mu se kasnije ponovo vratio. Imao je talenat i voleo je sebe zbog toga. Baš kao i ti.

Živeo je duže nego što je mislio da će živeti ali kraće nego što se nadao. Kada je umro bilo je onih koju su plakali i onih koji su svoju tugu drugačije pokazivali. Niko se nije smejao jer nikom nije bilo drago što ga više nema, ali su opet nastavili svoje živote povremeno se sećajući njega kroz priče. I tako polako godinama se sve manje pominjao da bi došao momenat da ga se samo ja sećam iako sam mu lik i ime zaboravio. Jednom ću i ja da umrem i njega se niko neće sećati, baš kao ni mene kada prođu duge godine od moje smrti. Baš kao što se niko neće sećati ni tebe.

Kažem ti on je po skoro svemu bio baš kao i ti, ali nije bio ti. Zapravo niko sem tebe nikada neće biti ti.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.