Autoportret iz vrtića

0

Ne zna čovek kome više da veruje. Jedni godinama pričaju kako nikada nije bilo gore, drugi kako se nazire svetlo na kraju tunela. Mediji nam uredno serviraju nove trendove, od mnogih slušam kako više ne gledaju televiziju i ne čitaju novine. Kolektivno smo deo velike matematičke nepoznanice: kako preživimo ceo mesec, a novce imamo samo određen broj dana.

Proveli smo godine živeći, a nismo ni znali da ne znamo kako se to radi. I dobijali smo decu, ovako sluđeni, životno neobrazovani, finanscijski nestručni. Pomislio bi čovek, jadna naša deca. Oni sve upijaju, na njih se najviše odražava sve što se nama dešava. Loše stvari se opravdavaju traumama iz detinjstva.  Bože, šta li nas čeka?

I onda, jedan zid. Na njemu autoportreti. Velike, nestručno naslikane glave. Moraju biti velike kada se radi o autoportretu, moraju biti nestručne kada ih crtaju oni koji ne znaju ni pretlu da vežu.

Ipak, ti crteži imaju moć. Da zadrže pogled, pokrenu misli. To su četiri kvadrata pozitive, četiri kvadrata nasmejanih lica, četiri kvadrata vedrine.

Poželeh da vidim i ostale crteže, na drugim zidovima. Čudnog li čuda. I tamo su osmesi. I eto još jedne enigme. Kako možeš rodite dete koje je pametnije od tebe? Mesto enigme je vrtić „Mali princ“, a sumnjam da još ima lokacija sa sličnim dokazima.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend