Gospodin Vodeći

0

Uključim televizor. Proverim digitalni TV tuner/risiver, jer jelte, sada smo digitalizovani, a napolju veje sneg, pa valja proveriti kako ti elektromangnetni talasi/impulsi funkcionišu u etar na ovo nevreme. Prvi program – ON. Drugi program – ON. Treći program – ON… Dvadeset peti program – opet ON!?

O čemu se radi? Šta je ovo? – pitah se.

Ah, da! To je čovek koji ne voli medije a stalno je zastupljen u njima. Neko ko se bori protiv zla koje nas okružuje; protiv veštica, aždaja/ala, vanzemaljaca… a sam predstavlja isto. Sam sebi je kontradiktoran. Pravi paradoks! I tako, počinje on svoj dvosatni monolog, u kojem izlaže šta je sve učinio za ovu našu „jadnu“ zemlju koja, da njega nije bilo, verovatno više ne bi “ni postojala”. Čita besede o svojim dobrim delima da bi mu pozavidela i Majka Tereza. Da, da, čita! Ne može čovek da zapamti sva njegova dobročinstva… Veliča on sebe i svoje bajke o lepšoj budućnosti (u koje samo on veruje), a kudi svoje opozicionare. Pa to je u politici i dozvoljeno, ne treba da nas čudi!

Slušam kako citira Nikolu Teslu, Margaret Tačer i Mehmeda Selimovića. Mišljah se, zar bi neko glup citirao ovakve velikane!? Ne, nemojte misliti da je glup. Da jeste ne bi uspeo da pojede naše trezveno razmišljanje kao vuk bakicu u bajci o Crvenkapi, već bi igrao kao onaj u Andrićevoj pripoveci.

Da nije možda rešio da se povuče pa je ovoliko rečit? – pitah se.

Završio on svoj monolog, a njegovi verni pratioci/fanovi ili jednostavnije primitivci u odelima pljeskaju svojim rukama – aplauz do aplauza. Imao sam osećaj da su ovacije trajale duže od samog monologa. Svi nasmejani i srećni jer su ponovo uspeli da lobiraju umovima naroda. Misija uspešno počela. A nastaviće se ponovnim glasanjem.

Ako niste razumeli o čemu se radi, evo tumačenja. Gospodnin Vodeći najavio je početak izbornih kampanja. Ova godina ipak će biti izborna! Ali naravno, pošto je on sada vodeći ima tu privilegiju da prvo (i najviše) predstavi sebe i svoju političku stranku. To mu dozvoljava i pravo demokratije, zar ne?

Već su prošle četiri godine od poslednjih izbora!? Hm, nisam primetio… – pitah se.

Naravoučenije:

Ako volite da gledate TV, obavezno uvedite kablovsku! Na stranim kanalima sigurno nećete naletiti na našeg aktuelnog Gospodina Vodećeg. Ne, bar za sada…

Ne brinite se koga će izabrati za sledećeg Gospodina Vodećeg. Ništa novo – radiće sve isto kao i njegovi prethodnici!

(Fotografija: Gopsodin Vodeći, „Wallpaper Cave“)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend