Kolumne Srbija

Dobio sam loto sedmicu. Častim sve!

Pre dve godine sam pisao o tome kako sam dobio loto sedmicu pre dve-tri godine:

Pozvan sam da snimam nešto za Prvu televiziju a da pritom nisam znao tačno šta. Rekli su mi da će snimanje kratko trajati, najviše sat vremena.
U centru Beograda me je sačekao vozač koji me je odvezao do zgrade Prve televizije. U to vreme Loto se emitovao utorkom i petkom.

Došli smo do nekog hodnika gde je bilo nas nekoliko. U jednoj sobi se pila kafa i jelo (smestili su me u istu i ponudili hranom i pićem), a u sobi prekoputa se odvijalo snimanje (fazon advokatska kancelarija)

Uloge:

Potom su mi objasnili čitav scenario i predstavili su mi prisutne ljude koji su snimali sa mnom. Snimanje je bilo za retrospektivu ili šta god već:

 • Stariji čovek koji je glumio dedu i koji je dobio sedmicu na lotou
 • Čovek koji je glumio advokata
 • Mlada devojka koja je glumila radnicu na trafici
 • Starija žena koja je glumila babu, odnosno ženu od starijeg čoveka
 • I ja koji sam imao ulogu njihovo unuka

 

Scenario:

Baba i deda žive na Novom Beogradu i deda je kupio listić na trafici, a radnica nije mogla da veruje, jer joj se to, kako ona kaže, nikad nije desilo. Potom je deda otišao do babe da joj saopšti svoju sreću, a onda su se zajedno dogovorili da sav novac prepišu meni (svom unuku) ako diplomiram. Deda je otišao kod advokata i objasnio šta i kako. I, na kraju ulazim ja sa diplomom (dali su mi diplomu Megatrenda jedne od zaposlenih na Prvoj), advokat me dočekuje i, sedamo zajedno za sto, dok kamera snima, advokat i ja kao razgovaramo i objašnjava mi da ću dobiti pare pošto sam doneo diplomu, na šta ja glumim sreću.

Emitovanje:

Posle tri, četiri nedelje se ta scena počela prikazivati (posle utorka ili petka, nisam siguran) nakon što je to veče izvučena sedmica – u fazonu da je ekipa snimatelja zabeležila sve: uplatu, dobitak, saopštenje, radost, preuzimanje novca itd. Snimci su bili kačeni na sajtu i JuTjub kanalu.

Istina:

Poznanicima nisam mogao objasniti da nisam stvarno dobio sedmicu na lotou i da mi taj čovek sa ekrana nije deda i da se ja još uvek vozim tramvajem.

(Opcija da smo glumili neke ljude koji su stvarno dobili sedmicu je definitivno isključena iz mnogih razloga).
(Opcija da smo snimali ovo sranje kako bi navadili još više ljudi da igraju loto je uključena).

Mesecima sam govorio da je Loto namešten.

Nikakav ugovor nisam potpisivao. Poz

(A sad pogledajte 59. kolo igre na sreću „Loto“ i to kako je prikazan peti broj pre nego što je kuglica izvučena)
Emisija ide UŽIVO!

Igrajte loto. I jedite kod Džoa.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

3 Comments

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 • Hoces da kazes da si i ti, kao i drzavna lutrija, ucestvovao u prevari naroda?

 • Nikola, pa tako nekako izgleda. Ali ja tokom snimanja nisam imao pojma da je čovek zaista dobio sedmicu. Tek nakon toga sam ga pitao jeste li, on mi je rekao da nije. I onda mi je bilo jasno.
  A što se tiče toga da smo glumili priču nekog dede koji je stvarno dobio – ne prolazi, jer ne bi oni nas izlagali riziku
  Jebiga